ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο: Στο τραπέζι νέο φορολογικό και ασφαλιστικό

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο: Στο τραπέζι νέο φορολογικό και ασφαλιστικό

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ατζέντα του υπουργικού, που θα συνεδριάσει στις 11:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν το φορολογικό νομοσχέδιο, οι αρχές του νέου ασφαλιστικού, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις προμήθειες.

Θα συζητηθούν επίσης, το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ο προγραμματισμός προσλήψεων για το 2020 και η προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και την αντιπροεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο πρωθυπουργός στις 09:30, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επενδυτή Prem Watsa, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Fairfax.

Το μήνυμα που περνά το Μέγαρο Μαξίμου είναι η υλοποίηση των εξαγγελιών, αποδεικνύοντας πως γίνεται πράξη το προεκλογικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, επανατοποθετώντας την οικονομία ψηλά στην ατζέντα, θυμίζοντας πως το πολιτικό κεφάλαιο της παρούσας κυβέρνησης και η διαφοροποίηση της από τον αντίπαλο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η αξιοπιστία. Όπως διαμήνυσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Όπως είπε «αποδεικνύεται, από όσα θεσπίζει, ότι κάνουμε πράξη όλα όσα είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ό,τι είπαμε, το κάνουμε».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr