ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Ο Βαρουφάκης αγνόησε τα μέτρα και πήγε στην Αίγινα - Τι αποκαλύπτει ο δήμαρχος του νησιού

Κορονοϊός: Ο Βαρουφάκης αγνόησε τα μέτρα και πήγε στην Αίγινα - Τι αποκαλύπτει ο δήμαρχος του νησιού
Intime News

Σάλος έχει προκληθεί με την κίνηση του Γιάνη Βαρουφάκη να ταξιδέψει από την Αθήνα στην Αίγινα, εν μέσω των αυστηρότατων περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλλει η Πολιτεία στις μετακινήσεις -και- ενόψει Πάσχα, λόγω της διάδοσης του κορονοϊού.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ταξίδεψε στην Αίγινα με πλοίο της γραμμής και έφτασε στο νησί το βράδυ της Πέμπτης (10/04).

Κατά την άφιξή του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης διαπληκτίστηκε με τους λιμενικούς που του ζήτησαν να τους επιδείξει τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνηση του και αρνήθηκε επικαλούμενος την βουλευτική του ιδιότητα.

Στο λιμάνι βρισκόταν και ο Δήμαρχος της Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς ο οποίος ο οποίος έγινε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Νίκος Λαγκαδιανός στην ΕΡΤ, λέγοντας ότι κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Μιλώντας στο OPEN TV ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς, ανέφερε ότι κατά τον έλεγχο που έγινε στον κ. Βαρουφάκη, εκείνος είπε: «Δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Ανέφερε ότι δεν δημιουργήθηκε κανένας διαπληκτισμός, καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης έφυγε μέσα σε λίγα λεπτά. Απάντησε, ωστόσο, ότι δεν γνωρίζει αν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έχει δηλώσει την Αίγινα ως μόνιμη κατοικία του.

Πέτσας: ο Βαρουφάκης οφείλει συγγνώμη

Σφοδρή κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη άσκησε ο κυβερνητικός μιλώντας στο Open. Ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε ότι ο κ. Βαρουφάκης αφενός «θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη που δεν σταμάτησε στον έλεγχο του Λιμενικού». Παράλληλα, σχολιάζοντας tweet του κ. Βαρουφάκη που λέει ότι επέστρεψε στο σπίτι του από τη Βουλή, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 θα πρέπει να αποδείξει ότι στην Αίγινα είναι το σπίτι του, η μόνιμη κατοικία του.

Στον κ. Πέτσα απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης τονίζοντας τα εξής: «Είναι αδιανόητο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να αμφισβητεί την υποχρέωση του Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας να μετακινείται ώστε να προσέλθει στη Βουλή νόμιμα και σύμφωνα με την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Κατανοούμε βέβαια ότι θα προτιμούσαν ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 να μην έχει αποκαλύψει στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 9 Απριλίου τα δεινά που θα φέρει στην χώρα και στην Ευρώπη, η συνθηκολόγηση της κυβέρνησης στο Eurogroup». «Το ΜέΡΑ25, ανεπηρέαστοι από τη συνηθισμένη λασπολογία, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε αυτά που υπονομεύουν το μέλλον της χώρας μας και της Ευρώπης» προσθέτει.

Η απάντηση Βαρουφάκη

Απάντηση έδωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μέσω ανακοίνωσης του κόμματός του και σειράς αναρτήσεων στο Twitter.

Όπως δηλώνει, ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης, δεν μετέβη στην Αίγινα, αλλά μένει εκεί και ταξίδεψε στην Αθήνα για να λάβει μέρος σε συνεδρίαση της Βουλής την Πέμπτη 9 Απριλίου.

«Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδιάς στο οποίο η κυβέρνηση "πούλησε" το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα... σπίτι μου!», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης σε ανάρτησή του, ενώ σε μία δεύτερη, με την οποία απαντά σε άλλον χρήστη σημειώνει: «Δεν "ήρθα" Διονύση στην Αίγινα. Στην Αθήνα πήγα στις 10πμ για να μιλήσω στη Βουλή επειδή ο ΠτΒ αρνήθηκε να τοποθετηθώ μέσω τηλεδιάσκεψης. Στις 16.30 επέστρεψα σπίτι μου. Τόσο απλά. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι πειράχτηκαν ιδιαίτερα με αυτά που είπα στον κ. Σταϊκούρα...».

«Κατά την έξοδο από το λιμάνι μου ζητήθηκε από το Λιμενικό να δώσω τα στοιχεία μου κάτι το οποίο έκανα δείχνοντάς του τη βουλευτική μου ταυτότητα.

Ο λιμενικός νομίζω έσφαλε εκείνη τη στιγμή γιατί μου είπε ότι αυτό "δεν αρκεί". Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η ΠΝΠ είναι ξεκάθαρη. Εξαιρούνται μεταξύ άλλων οι βουλευτές», είπε ο κ. Βαρουφάκης σε δηλώσεις του στο Open.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μελέτη για τον κορονοϊό: Ο ιός μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση μέχρι 4 μέτρων από έναν ασθενή