ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Καρχιμάκης: Χρειάζονται αναχώματα στην ανεργία

Μ. Καρχιμάκης: Χρειάζονται αναχώματα στην ανεργία

Για την ανάγκη περιορισμού της ανεργίας έκανε λόγο ο Μιχάλης Καρχιμάκης, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο την απασχόληση, παρόντος και του αρμόδιου υπουργού, Γιώργου Κουτρουμάνη.

Στην εισήγησή του, ο κ. Καρχιμάκης τόνισε ότι θα πρέπει «να εξετάσουμε λύσεις και εναλλακτικές πρωτοβουλίες που θα δημιουργούν αναχώματα, ώστε να περιορίσουμε το δυνατόν περισσότερο την ανεργία που έχει δυστυχώς αγγίξει ιστορικά ύψη και παράλληλα να διασφαλίσουμε τις εργασιακές σχέσεις».

Στις σημερινές έκτακτες συνθήκες, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να αξιολογήσουμε την πραγματικότητα, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια και τις δεσμεύσεις έναντι των εταίρων, για την προστασία των εργασιακών σχέσεων.

«Σαφώς και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, μιας και η κρίση αυτή είναι ένα πανευρωπαϊκό φαινόμενο, καθώς ζούμε σε μια Ευρώπη εκατομμυρίων ανέργων», επισήμανε ο κ. Καρχιμάκης, εκτιμώντας ότι τώρα θα πρέπει να αναζητηθούν οι αναγκαίες λύσεις.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Καρχιμάκης πρότεινε ανάπτυξη με στοχευμένες δράσεις σε κάθε περιφέρεια, με απορρόφηση πόρων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, με χαρακτήρα εξωστρεφή και επιδίωξη την προσέλκυση επενδύσεων.

«Γι' αυτό και πρέπει ως Κίνημα να δούμε πως θα συνδυαστούν αποτελεσματικά η κοινωνική δικαιοσύνη με την οικονομική ανάπτυξη, καθώς μόνο τότε μπορούν και τα δύο να ενεργοποιηθούν και να αποδώσουν», σημείωσε.