ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Βενιζέλος: Σε λεπτό σημείο οι συζητήσεις για το PSI

Ε. Βενιζέλος: Σε λεπτό σημείο οι συζητήσεις για το PSI

Οι διαβουλεύσεις με τους ιδιώτες για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους βρίσκονται σε πολύ λεπτό σημείο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Ολομέλειας, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγονται παράλληλες κρίσιμες διαδικασίες, οι οποίες απαιτούν ψυχραιμία, επαγγελματισμό, συνοχή -όχι απλώς συνοχή εθνική και κοινωνική, αλλά και συνοχή νου και καρδίας που έχει πολύ μεγάλη σημασία», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Στα πλαίσια αυτά, κάλεσε να δείξουν ψυχραιμία και επαγγελματισμό όχι μόνον τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τριετή αναστολή πληρωμών και εγκατάλειψη του PSI, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι λύση», αλλάο απόλυτος εκτροχιασμός και η οριστική ιστορική απώλεια του κεκτημένου ζωής των Ελλήνων.

Για το αγγλικό δίκαιο

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να σταματήσει η «άκρως επικίνδυνη συζήτηση περί ελληνικού και αγγλικού δικαίου», προσθέτοντας ότι όταν θα γίνει η συζήτηση για το PSI θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας πολλές παραμέτρους για το τι είναι σωστό για τη χώρα.