ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το τριήμερο 2-4 Μαρτίου η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Το τριήμερο 2-4 Μαρτίου η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Το τριήμερο 2-4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλη Καρχιμάκη, στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

"Αν υποθέσουμε, την 29η Απριλίου ως ημερομηνία των εθνικών εκλογών και το γεγονός ότι απαιτούνται 25 ημέρες πριν για να προκηρυχθούν αυτές, δηλαδή αρχές Απριλίου, τότε θα μπορούσαμε να ορίσουμε την εκλογή ηγεσίας μέσα στον Μάρτιο", είπε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε ο κ. Καρχιμάκης, αμέσως μετά τη λήξη της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ όπου θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα, θα οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες και θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες.

"Μέχρι δε, εκείνη την ημερομηνία θα πρέπει ν' ακολουθηθεί η δεοντολογία, διότι είμαστε σε μία δύσκολη διαπραγμάτευση και χρειάζονται συμπεριφορές που δεν θα μας εκθέτουν και δεν θα δημιουργούν αντιθέσεις και αντιδράσεις. Μέχρι τότε λοιπόν, δεν υπάρχουν υποψήφιοι", ανέφερε ο κ. Καρχιμάκης.

"Στη συνέχεια θα πρέπει να δούμε και την τεχνική οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας, που είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία και πρέπει να περαιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", επισήμανε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Στην πορεία προς την Προγραμματική Συνδιάσκεψη, το ΠΑΣΟΚ θα συζητήσει την αξιολόγηση και τον απολογισμό της πορείας του, την πολιτική και ιδεολογική του ανασυγκρότηση καθώς και την διατύπωση του Προγραμματικού Πλαισίου των εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καρχιμάκης πρότεινε για την ομάδα εισήγησης του απολογισμού και της αξιολόγησης της διετούς κυβερνητικής πορείας του Κινήματος, τους Παντελή Οικονόμου (από το Πολιτικό Συμβούλιο), Δημήτρη Ρέππα και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Για την ομάδα εισήγησης του Προγραμματικού Πλαισίου ο κ. Καρχιμάκης πρότεινε τους Πάρη Κουκουλόπουλο (από το Πολιτικό Συμβούλιο), Άννα Διαμαντοπούλου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

"Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου μπορούν να διαταχθούν στις δύο αυτές ομάδες με βάση τη δική τους επιθυμία", είπε ο κ. Καρχιμάκης.

Μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου, οι δύο αυτές ομάδες πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εισηγήσεις τους οι οποίες θα κατατεθούν και θα συζητηθούν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ σύμφωνα με όσα εισηγήθηκε ο κ. Καρχιμάκης, ο Φεβρουάριος θα είναι "ο μήνας του διαλόγου όπου και θα διατάξουμε όλες μας τις δυνάμεις πανελλαδικά".

Το ίδιο χρονικό διάστημα, τέλος, το ΠΑΣΟΚ θα ορίσει την Οργανωτική Επιτροπή της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του και την αντίστοιχη του Τακτικού Συνεδρίου του που θα συγκληθεί τον Ιούνιο, καθώς και την Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα και την Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφίων Βουλευτών.