ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρά σε έγγραφο για μίζα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρά σε έγγραφο για μίζα
Intime News

«Φωτιά» στην Προανακριτική Επιτροπή εκτός από τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου της συνομιλίας Παππά - Μιωνή έβαλε και έγγραφο που έφθασε στα χέρια των μελών της, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει θέμα χρηματισμού του Σταύρου Παπασταύρου και όχι μόνον. 

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά και στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας πρότεινε να αποσταλεί επείγον έγγραφο στην Εισαγγελία Διαφθοράς. «Να ερωτηθεί η Εισαγγελία ποια υπόθεση ερευνά και ελέγχεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς; Σε ποιο δικονομικό στάδιο βρίσκεται; Ποιοι είναι οι ευνοημένοι, με λίγα λόγια: ποιοι τα πήραν;», ανέφερε.

«Την ώρα που ακούμε για μίζα 2,6 εκατ. σε πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ, μέσω στενού του συνεργάτη - ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιωνή - η ΝΔ επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό με παράνομα κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία. Η γνησιότητα της οποίας δεν ελέγχθηκε καν από καμία δημόσια Αρχή. Όσοι αντιπερισπασμοί και αν επιχειρηθούν παραμένει επίμονο το ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απαντήσεις η ΝΔ: Για ποιο λόγο αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρά σε έγγραφο της δικογραφίας», σχολίαζαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το έγγραφο αφορά σε κατάθεση της Άρτεμις Νιάρου, στελέχους της Diligence, ενώπιον του Επίκουρου Οικονομικού Εισαγγελέα, στις 15/10/2015. Η Diligence είναι ιδιωτική εταιρεία με έδρα τη Γενεύη, η οποία διερευνά οικονομικά εγκλήματα, υποθέσεις διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος. Μετά από καταγγελία πελάτη της εταιρείας, τα στοιχεία του οποίου δεν κατέθεσε στον εισαγγελέα, η κ. Νιάρου αναφέρθηκε στην έρευνα της Diligence για τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου.

Όπως αναφέρει στην κατάθεση της, «ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι θα ενδιαφερόσαστε είναι γιατί στις έρευνές μας, ο κ. Παπασταύρου λειτουργεί ως αχυράνθρωπος του μεγαλοεπιχειρηματία, Μπένι Στάινμετζ, ο οποίος ασχολείται με εμπόριο διαμαντιών, αγοραπωλησίες ακινήτων και μαζί με άλλα έχει ένα εργοστάσιο ΝΙΚΕΛ στα Σκόπια». Προσθέτει ακόμη, ότι όλα τα μέταλλα αυτού του εργοστασίου, καθώς, επίσης, και από ένα άλλο ορυχείο που έχει στο Κόσοβο, περνάνε από την Θεσσαλονίκη και αυτό καθιστά την Ελλάδα ως ένα σημαντικό σταυροδρόμι».

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «ο Παπασταύρου πιστεύεται ότι έχει άμεση σχέση με την Global Opportunities Limited, η οποία σαν τελικό στόχο φαίνεται να έχει το κλείσιμο του ορυχείου στα Σκόπια προκειμένου να πέσει η τιμή της μετοχής και να αγοραστεί σε πολύ χαμηλή τιμή. Σκοπός μας είναι να δημοσιοποιηθεί ο ρόλος του Παπασταύρου και των άλλων προκειμένου να αποφευχθεί η πώληση του ορυχείου των Σκοπίων και να μην δραστηριοποιηθεί το συγκεκριμένο άτομο ξανά σε τέτοιου είδους παράνομες πράξεις όπως αυτήν που θα χάσουν την δουλειά τους 2.000 εργαζόμενοι στο ορυχείο για να ξεπουληθεί στον Μπένι Στάινμετζ».

Δείτε το έγγραφο στη Gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Κόρινθο - Το... έστρωσε στα Μεσόγεια