ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του - Παππάς: Έδωσα αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας

Τσίπρας: Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του - Παππάς: Έδωσα αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας
INTIME NEWS

Σε κλίμα έντονου προβληματισμού πραγματοποιήθηκε στην Κουμουνδούρου η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης, κάλεσε τον Νίκο Παππά να αναλάβει την ευθύνη για τα όσα αποκαλύπτονται μετά τη δημοσιοποίηση της ηχογραφημένης συνομιλίας του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, που προκάλεσαν έρευνα της δικαιοσύνης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησαν υψηλοί τόνοι, με ορισμένα στελέχη να αφήνουν σαφείς αιχμές κατά του Νίκου Παππά.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά έσπευσε να τονίσει ότι «όλα τα στελέχη του κόμματός του είναι «καθαρά», επισημαίνοντας ωστόσο ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για λάθη που έχουν κάνει. Προφανώς, η δήλωση αυτή αφορά τον Νίκο Παππά, ωστόσο, όπως επισημαίνουν πηγές της Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας εννοούσε και άλλα στελέχη που με τις πράξεις και τη συμπεριφορά τους έχουν προκαλέσει πρόβλημα στην εικόνα του κόμματος.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Νέα Δημοκρατία έχουν επιλέξει τη «λάσπη» για να σπιλώσουν πολιτικούς αντιπάλους. Απέναντι σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας προς το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλήψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε», διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς τα στελέχη τα οποία έχουν προκαλέσει με τις πράξεις και τη στάση τους.

Παππάς: Έδωσα αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας, αμέσως μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε το λόγο και δήλωσε:

«Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω.

Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι' αυτό την ευθύνη».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη: Κρατούσε την κόρη της κλειδωμένη για 26 χρόνια - Συγκλονιστικές εικόνες