ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος πιέζει τον Παπανδρέου για άμεση εκλογή προέδρου

Ο Βενιζέλος πιέζει τον Παπανδρέου για άμεση εκλογή προέδρου

Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του PSI και τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών.

Οι κκ Παπανδρέου και Βενιζέλος συζήτησαν αναλυτικά για τη Σύνοδο Κορυφής και τα αποτελέσματά της, ενώ επικεντρώθηκαν και στα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, ενόψει και της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ήθελε να ενημερωθεί διεξοδικά για να μπορέσει να τοποθετηθεί στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα αύριο.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Οι κκ Παπανδρέου και Βενιζέλος, συμφώνησαν πως όταν τελειώσουν όλα αυτά θα πρέπει να διεξαχθούν εκλογές. Εξάλλου όπως τόνισαν, ο χρόνος των εθνικών εκλογών είναι καθοριστικός για τις εξελίξεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευ. Βενιζέλος επανέφερε την πρότασή του που είχε κάνει στο Εθνικό Συμβούλιο για άμεση εκλογή προέδρου. Επεσήμανε μάλιστα στον κ. Παπανδρέου να ξανασκεφτεί το χρόνο των εσωκομματικών εκλογών και το περιθώριο που υπάρχει για να γίνουν νωρίτερα. Ωστόσο τόνισε ότι σέβεται την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου.