ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου στο CNN Greece: Εντατικοί οι έλεγχοι σε γηροκομεία–Αύξηση στο επίδομα τέκνων αν χρειαστεί

Μιχαηλίδου στο CNN Greece: Εντατικοί οι έλεγχοι σε γηροκομεία–Αύξηση στο επίδομα τέκνων αν χρειαστεί

Καθημερινός και εντατικός είναι ο έλεγχος για την τήρηση των αναγκαίων μέτρων στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων, αναφέρει σε συνέντευξή της στο CNN Greece, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισημαίνοντας παράλληλα πως σε ολόκληρη τη χώρα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της ΕΑΔ βρίσκονται στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων για να διαπιστώσουν ότι αυτές λειτουργούν με βάση τους κανόνες που έχουμε εκδώσει.

«Η προστασία της ζωής των ηλικιωμένων είναι προτεραιότητα της ελληνικής Πολιτείας και φροντίζουμε αυτό να γίνεται πράξη κάθε μέρα σε κάθε δομή», επισημαίνει η υφυπουργός.

Η κ. Μιχαηλίδου επισημαίνει επίσης πως το κράτος καλύπτει τις δαπάνες για τεστ κορωνοϊού όλων των υπαλλήλων και στα ιδιωτικά γηροκομεία όταν αυτοί επιστρέφουν από τις διακοπές τους, καθώς επίσης και ότι καλύπτει με χορήγηση μασκών και γαντιών προσωπικό και φιλοξενούμενους σε όλα τα γηροκομεία της χώρας, δημόσια και ιδιωτικά.

Παράλληλα η υφυπουργός σημειώνει πως με σκοπό την ανταλλαγή πολύτιμων εμπειριών στον τομέα της διαχείρισης του προβλήματος του κορωνοϊού σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, έχουν πραγματοποιηθεί σειρά τηλεδιασκέψεων με πρέσβεις της Ελλάδας σε χώρες της Ευρώπης, των οποίων οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων επλήγησαν περισσότερο κατά το πρώτο «κύμα» της πανδημίας.

100.000 θέσεις στους βρεφονηπιακούς

Αναφορικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ανέφερε ότι φέτος το κράτος θα επιδοτήσει συνολικά 100.000 θέσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αντί των 85.000 θέσεων περασμένων ετών.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός Εργασίας, «το πρόγραμμα είναι ακριβώς το ίδιο με πέρσι, έχει ίδιο προϋπολογισμό, αλλά είχαμε αλλαγές στις διανομές των voucher.

Είχαμε αύξηση στα κουπόνια για τα ΚΔΑΠ σε ό,τι αφορά θέσεις παιδιών με αναπηρία, τα οποία έχουν πενταπλάσιο κόστος σε σχέση με το κουπόνι για ένα παιδί με φυσιολογική ανάπτυξη».

Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε πως για πρώτη φορά μπόρεσαν να κάνουν χρήση των voucher και οι μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο.

Η κ. Μιχαηλίδου προανήγγειλε την αύξηση των επιδομάτων τέκνων, λέγοντας ότι «θα δούμε πώς μεταβάλλονται τα εισοδήματα των πολιτών, λόγω της πανδημίας, και αναμένεται να υπάρξει αύξηση της κεντρικής χρηματοδότησης».

Περί τις 800.000 οικογένειες λαμβάνουν επίδομα τέκνων, ενώ σύμφωνα με την υφυπουργό «θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όσοι χρειάζονται την κρατική βοήθεια θα την έχουν».

Ακόμα, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στο ζήτημα των τεκνοθεσιών και των αναδοχών.

Όπως υπογράμμισε, το υπουργείο, θεμελίωσε ένα «λειτουργικό σύστημα υιοθεσιών και αναδοχών, σύστημα με ταχύτητα και διαφάνεια».

«Καταγράφηκαν πόσα παιδιά υπάρχουν σε όλες τις δομές προστασίας της χώρας σε ένα μητρώο, ενώ φτιάχτηκαν και αλλά δύο μητρώα για υποψήφιους γονείς και υποψήφιους ανάδοχους» σημείωσε, λέγοντας, πως πλέον, οι υποψήφιοι γονείς ή ανάδοχοι, θα χρειάζεται να κάνουν μόνο μια αίτηση σε έναν κρατικό φορέα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στους Αμπελοκήπους: Νεκρή μια γυναίκα από φωτιά σε πολυκατοικία