ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά για ΜΜΕ: Σταματήστε να δίνετε λεφτά χωρίς κριτήρια

Γεννηματά για ΜΜΕ: Σταματήστε να δίνετε λεφτά χωρίς κριτήρια

Mε τις υπογραφές όλων των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος κατέθεσε τροπολογία για τη θέσπιση αντικειμενικών, όπως αναφέρεται, κανόνων για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ ώστε να δημοσιεύσουν ή μεταδώσουν καμπάνια ενημέρωσης για την πανδημία του κορονοϊού.

«Η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι στις κυβερνητικές προσπάθειες ελέγχου και επιρροής των Μέσων Ενημέρωσης», επισημαίνουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής επικρίνοντας τη ΝΔ πως αυτό επιχειρεί με την πρόσφατη διάταξη που έφερε στη Βουλή.

Όπως τονίζει η Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ «για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες το Μαξίμου ζητά εν λευκώ εξουσιοδότηση, για χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης, χωρίς κανόνες, κριτήρια, όρους και προϋποθέσεις. Χωρίς διαφάνεια.

Με προφανή στόχο την άσκηση επιρροής στα μέσα τώρα που η φθορά της Κυβέρνησης από τις συντηρητικές πολιτικές και τα λάθη της, είναι ορατή». Προσθέτει ότι είναι απαράδεκτο, και προκλητικό, την ώρα που η ΝΔ δεν στηρίζει το ΕΣΥ, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους εργαζομένους, να διαθέτει χρήματα για την προπαγάνδα της.

Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων κριτηρίων και όρων διαφάνειας, δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας, στο πρόγραμμα «ενημέρωσης».

Την τροπολογία υπογράφουν όλοι οι βουλευτές και η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενώ καλούν για την υιοθέτηση της όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα ΜΜΕ να την στηρίξουν. «Η αντικειμενικότητα στην ενημέρωση, αφορά όλους μας, είναι θέμα Δημοκρατίας», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στρατός Ξηράς: Πολύτιμη βοήθεια στους πληγέντες από την κακοκαιρία – Προσωπικό, μέσα και φαγητό