ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Βιώσιμος ελληνοτουρκικός διάλογος μόνο με αναζωογόνηση του ευρωτουρκικού διαλόγου

Τσίπρας: Βιώσιμος ελληνοτουρκικός διάλογος μόνο με αναζωογόνηση του ευρωτουρκικού διαλόγου

Ως «σοβαρό λάθος» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την επανεκκίνηση «ενός εύθραυστου ελληνοτουρκικού διαλόγου υπό την απειλή επιστροφής των τουρκικών πολεμικών πλοίων» με ανάρτησή του στο Twitter.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Θα αποτελούσε σοβαρό λάθος εκ μέρους της ΕΕ να θεωρήσει ότι απλά και μόνο η επανεκκίνηση ενός εύθραυστου ελληνοτουρκικού διαλόγου, ειδικά υπό τη σταθερή απειλή της επιστροφής τουρκικών πολεμικών πλοίων, αποτελεί βιώσιμο πλαίσιο για την έξοδο από την κρίση.

Ο μόνος τρόπος που ο ελληνοτουρκικός διάλογος μπορεί να αποδειχτεί βιώσιμος, είναι αν βασιστεί σταθερά στην αναζωογόνηση του ευρωτουρκικού διαλόγου υπό νέους όρους που συμπεριλαμβάνουν την υιοθέτηση ενός ισχυρού μηχανισμού επιβολής σειράς κυρώσεων & μια περιεκτική θετική ατζέντα.

Αν δεν επιλεγεί αυτός ο δρόμος, δεν θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την αποτυχία των ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων και την επιστροφή της κρίσης -καθώς και μια νέα, δαπανηρή κούρσα εξοπλισμών στο Αιγαίο- αλλά θα τεθεί σε κίνδυνο & η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σύνοδος Κορυφής: Στο τραπέζι νέο προσχέδιο - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με ευρωπαίους ηγέτες