ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Orus Reis - Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν θέλει θερμό επεισόδιο - Να μην πέσουμε στην παγίδα

Orus Reis - Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν θέλει θερμό επεισόδιο - Να μην πέσουμε στην παγίδα
ΙΝΤΙΜΕ

Ο Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα εκτίμησε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Η Τουρκία θα προσπαθήσει να επιβάλει τους δικούς της όρους και θα το προσπαθήσει με ένα θερμό επεισόδιο, εκτιμά η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τρίμηνο.

«Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη φάση. Έχουμε ένα δύσκολο τρίμηνο μπροστά μας. Εμείς, μαζί με τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς, είχαμε θέσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για τον διάλογο: τις διερευνητικές επαφές με σκοπό την συζήτηση της υφαλοκρηπίδας», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είμαστε ξεκάθαροι και λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διαλόγου για το μοναδικό ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και αυτό θα διαπραγματευτούμε όταν έρθει η ώρα. Χρειάζεται αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία». Στην τηλεοπτική της εμφάνιση στον κανάλι του Φαλήρου η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν πλέον μια πιο ξεκάθαρη στάση απέναντι στην Τουρκία.

«Τα μηνύματα», είπε, «είναι πολύ ενθαρρυντικά για εμάς και αυτό φαίνεται από την πρόσφατη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ», χωρίς αποκλείσει μία «πιο αποφασιστική παρέμβαση των ΗΠΑ», καθώς «ο Τραμπ δεν επιθυμεί την διάλυση της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη φάση των αμερικανικών εκλογών». Οσον αφορά το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών μας υδάτων (που επανέφερε ως πρώτη αναγκαία κίνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση Αλέξης Τσίπρας, χωρίς πάντως να το έχει εντάξει ο ίδιος στις προτεραιότητες της απελθούσας κυβέρνησής του), η Ντόρα Μπακογιάννη παρατήρησε ότι πρόκειται για «αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας το οποίο όμως θα ασκηθεί από εμάς όταν το κρίνουμε αναγκαίο και χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν».

Αντίστοιχα όμως, πρόσθεσε, «δεν πρέπει να γίνει σπασμωδικά ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις», αλλά «πρέπει να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής», διότι -όπως υπογράμμισε- «θα ήταν μέγα σφάλμα να παρασυρθούμε από συναισθήματα και να πέσουμε στην παγίδα της Τουρκίας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis - Φίλης στο Newsbomb.gr: Ο Ερντογάν ξέρει πως οι Τούρκοι θα φύγουν ηττημένοι - Αν φύγουν