ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ψηφίστηκε ο πτωχευτικός κώδικας

Βουλή: Ψηφίστηκε ο πτωχευτικός κώδικας

Αποτελεσματικό, κοινωνικά ευαίσθητο και επιχειρησιακά λειτουργικό χαρακτήρισε τον πτωχευτικό κώδικα που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο Χρήστος Σταϊκούρας και επεσήμανε ότι ο νέος νόμος δεν θα ισχύσει άμεσα.

«Μπορεί ο νόμος να ψηφίζεται σήμερα, όμως θα χρειαστεί χρονικό διάστημα για την εφαρμογή του, καθώς συνεκτιμώνται οι υφιστάμενες καταστάσεις. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει αναστολή πλειστηριασμών έως τις 31 Δεκεμβρίου, αλλά και αναστολή εκπλήρωσης άλλων φορολογικών υποχρεώσεων», είπε ο υπουργός Οικονομικών κλείνοντας με την ομιλία του τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αποτέλεσε αφορμή για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του.

Στην ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων που είχαν προκαλέσει ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, 158 βουλευτές υπερψήφισαν, ενώ 140 βουλευτές καταψήφισαν.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας θεσμοθετείται πλέον ως μια πάγια πολιτική κοινωνικής προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών.

«Αποτελεί ένα μόνιμο πρόγραμμα. Δεν έχει διάρκεια ή προθεσμία λήξης», είπε και πρόσθεσε πως παρέχεται συνολική λύση στο πρόβλημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών, ενώ θεσμοθετείται, πλέον, εξωδικαστικός μηχανισμός, με αποπληρωμή σε έως 240 δόσεις, για χρέη προς τράπεζες, διαχειριστές δανείων και Δημόσιο.

«Παρέχουμε μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία στον οφειλέτη, ώστε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα χωρίς χρέη», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «όσο εμείς θα στρέφουμε το βλέμμα μας, με τόλμη και ρεαλισμό, στο μέλλον, θα αφήνουμε την αντιπολίτευση, να "στρουθοκαμηλίζει" αμήχανα και ανεύθυνα, στο παρελθόν».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ερντογάν σε παραλήρημα: Ο «πόλεμος» με Μακρόν και ΗΠΑ ξυπνά τους τζιχαντιστές