ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Παράταση στα σενάρια ανασχηματισμού

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Παράταση στα σενάρια ανασχηματισμού

Παράταση παίρνουν τα σενάρια για τον ανασχηματισμό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr από το κυβερνητικό στρατόπεδο, δεν είναι στα άμεσα σχέδια του πρωθυπουργού οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρούσα φάση είναι η ομαλή εξέλιξη της επιχείρησης εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και η αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Πάντως τα τελευταία 24ώρα έχουν φουντώσει εκ νέου οι φήμες που υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σύντομα σε ανασχηματισμό, καθώς έχουν περάσει 18 μήνες από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και μέχρι σήμερα οι διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα είναι περιορισμένης κλίμακας.

Ίσως λοιπόν ο πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές προκειμένου να στείλει το μήνυμα για restart της κυβέρνησης.

«Είναι θέμα του πρωθυπουργού όταν θέλει και όταν κρίνει σκόπιμο να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή- το ξέρει αυτό μόνο ο πρωθυπουργός», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αναφορικά με τους κύριους άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης και του ίδιου πρωθυπουργού για το 2021, αυτοί εστιάζονται στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, στην εκστρατεία του εθνικού εμβολιασμού και στην ανάταξη της εθνικής οικονομίας που έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα λόγω των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης αποτελούν τους.

Βασικό μέλημα είναι να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες, προκειμένου μέσα στο 2021 να εκταμιευτούν πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα οδηγήσουν σε αναπτυξιακή τροχιά την οικονομία. Στην πρόβλεψη για απορρόφηση 5,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2021 από το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα συμβάλει στην επιτάχυνση του ΑΕΠ κατά 2,1%, έχει προχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας λόγο για προκαταβολή 10% κάτι που ισοδυναμεί με πόρους αξίας άνω του 1% του ελληνικού ΑΕΠ.

Την ίδια ώρα στο κυβερνητικό επιτελείο εστιάζουν στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Τα κρούσματα έχουν μειωθεί, ωστόσο η πολύ αργή μείωση των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ δημιουργεί προβληματισμό, γι’ αυτό το λόγο τα στελέχη της κυβέρνησης επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους την ανάγκη της πιστής τήρησης των μέτρων. Υπό αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της υγειονομικής θωράκισης του πληθυσμού, της κόπωσης της κοινωνίας και της δύσκολης κατάστασης που διαμορφώνεται στην αγορά.

Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο επικεντρώνεται στην σωστά οργανωμένη επιχείρηση του εθνικού εμβολιασμού. Όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικά στελέχη: «Πρόκειται για ένα εγχείρημα πρωτόγνωρης έκτασης και αυξημένης δυσκολίας, το οποίο πρέπει να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά, για να επέλθει ανοσία στον πληθυσμό και οριστική απαλλαγή από τον ύπουλο κοινό εχθρό».

Οι επόμενες παρτίδες εμβολίων της Pfizer θα φτάσουν στη χώρα μας την επόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου και τότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Αττικής. Οι εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής θα ξεκινήσουν στις 20 του επόμενου μήνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένας νεκρός σε τροχαίο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης