ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορεί την κυβέρνηση για χάος και ρουσφέτια με το εμβόλιο

ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορεί την κυβέρνηση για χάος και ρουσφέτια με το εμβόλιο

Να μην χαλαρώσουν τα αντιπολιτευτικά αντανακλαστικά του λόγω των γιορτών και να κρατήσει ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ένα πιθανό, τρίτο κύμα της πανδημίας που θα βρει και πάλι «ανοχύρωτη» τη χώρα.

Είναι σαφές πως για την Κουμουνδούρου η έναρξη των εμβολιασμών είναι ένα πρώτο θετικό βήμα για το τέλος της πανδημίας. Όμως, επισημαίνουν διαρκώς πως μέχρι να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, οι πολίτες θα είναι εκτεθειμένοι στον κορονοϊό και ενδεχομένως να βρεθούν αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα μετά τις γιορτές. Διαρκώς επικαλούνται μελέτες επιστημόνων τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, που προειδοποιούν για την πιθανότητα μίας τέτοιας εξέλιξης, επαναλαμβάνοντας πως ανοσία από το εμβόλιο στον πληθυσμό δεν πρόκειται να υπάρξει πριν το ερχόμενο φθινόπωρο στην καλύτερη περίπτωση.

Έτσι, θέτουν μετ’ επιτάσεως στην κυβέρνηση το ρητορικό ερώτημα «ως τότε τι θα κάνουμε;», δίνοντας από μόνοι τους την απάντηση. Υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν πράττει τα «αυτονόητα», δηλαδή δεν προχωράει στην ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, ότι αντί να αυξήσει και να συνταγογραφήσει τα διαγνωστικά τεστ, τα μειώνει, αναφέροντας ότι η πανδημία μετά από 2 μήνες lockdown παραμένει εκτός ελέγχου, κάνοντας λόγω για «επιβεβαίωση του επιτελικού χάους και της παταγώδους αποτυχίας Μητσοτάκη και των υπουργών του στη διαχείριση της πανδημίας».

Εκτός από την διαχείριση της πανδημίας αυτής καθ’ αυτής, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση ακόμα και για τον τρόπο που διαχειρίζεται τον εμβολιασμό, υποστηρίζοντας πως επενδύει τα πάντα μόνο σε «επικοινωνιακά σόου», με στόχο να κρύψει τις ευθύνες που έχει. όπως αναφέρουν, τα 2.000.000 εμβόλια το μήνα που υποσχόταν η κυβέρνηση έγιναν λιγότερα από 100.000 το Δεκέμβριο και παρά τις συνεχείς διαψεύσεις της, εξακολουθεί να «πουλάει ψεύτικες ελπίδες για να κερδίσει πολιτικό χρόνο».

Παράλληλα, εξαπολύουν μύδρους κατά της απόφασης του Μεγάρου Μαξίμου να δώσει σειρά προτεραιότητας εμβολιασμού στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και κυβερνητικών στελεχών, με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για «ρουσφέτι σε λίγους εκλεκτούς». «Οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι. Δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους "άριστους"», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως δεν υπάρχουν περιθώρια αντιπολιτευτικής χαλάρωσης από το κόμμα του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.