ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ευκαιρία καταστολής με δήθεν εισήγηση της Επιτροπής η απαγόρευση συναθροίσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Ευκαιρία καταστολής με δήθεν εισήγηση της Επιτροπής η απαγόρευση συναθροίσεων

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η απόφαση της αστυνομίας να επιβάλει την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων. Κάνουν λόγο για μία προσχηματική απόφαση, που στόχο έχει να στόχο έχει να βάλει στον «γύψο» τις κοινωνικές αντιδράσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και σε πρώτη φάση τις φοιτητικές αντιδράσεις απέναντι στον νέο νόμο για τα ΑΕΙ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ψεύδεται για ακόμα μία φόρα και ότι «αποδίδει σε δήθεν εισηγήσεις της Επιτροπής τη δική της πολιτική απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων. Και για πολλοστή φορά διαψεύδεται, αφού ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε η Επιτροπή εισηγήθηκε κάτι τέτοιο».

Παράλληλα, υποστηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εργαλειοποίηση της πανδημίας. Η αυτονόητη τήρηση μέτρων προστασίας και αποφυγής συνωστισμού δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα της κυβέρνησης για αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις.

Αντιμετωπίζει την πανδημία όχι ως θέμα δημόσιας υγείας αλλά ως ευκαιρία καταστολής.

Συνεχίζει με κινήσεις πανικού να κρύβεται με ψέματα πίσω από την Επιτροπή, την ώρα που αρνείται τα αυτονόητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας: - να λάβει μέτρα για τα ΜΜΜ και τους χώρους εργασίας (εκεί δηλαδή που συμβαίνουν οι περισσότερες μολύνσεις με βάση τον πρόεδρο του παγκόσμιου ιατρικού συλλόγου). - να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και να στηρίξει οικονομικά εργαζόμενους και επιχειρήσεις. - να προσλάβει γιατρούς αντί για ειδικούς φρουρούς. Όσο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής επιβεβαιώνει πως λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της», αναφέρει σε ανακοίνωσης του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι η απαγόρευση θα μείνει στα χαρτιά, υποστηρίζοντας πως η απαγορεύσεις αποτελούν «πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής της».

Συμπληρώνει, επίσης, πως «Όλα τα υπόλοιπα περί προστασίας της δημόσιας υγείας είναι παραμύθια, όταν η κυβέρνηση με δική της ευθύνη δεν έχει εξασφαλίσει τα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, μέσα μεταφοράς κ.α και όταν πλέον έχει αποδειχθεί ότι οι συγκεντρώσεις δεν ευθύνονται για τη διάδοση του ιού, αφού οι πρώτοι που τηρούν τα μέτρα προστασίας είναι αυτοί που τα διεκδικούν, δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: «Μαρτύρησε χωρίς ξύλο» - Η μπλόφα, η παγίδα στην Ελλάδα και ο «λαγός»

Ροή Ειδήσεων