ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισήγηση Γρηγοράκου - Παυλόπουλου για να αποκαλυφθεί ο βουλευτής

Εισήγηση Γρηγοράκου - Παυλόπουλου για να αποκαλυφθεί ο βουλευτής

Έκκληση προς «τον βουλευτή ή την βουλευτή που έβγαλε ένα εκατ. ευρώ στο εξωτερικό, να αποκαθάρει το πολιτικό σύστημα δίνοντας εξηγήσεις», απηύθυνε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για το PSI, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

«Αν μέχρι το μεσημέρι δεν βγει ο συνάδελφος να πει και να δώσει εξηγήσεις, θα πρέπει ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, να ανακοινώσει το όνομά του. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα να κατηγορήσουμε συλλήβδην το πολιτικό σύστημα. Είμαστε υποχρεωμένοι να αυτοπροστατευτούμε και αν υπάρχουν και άλλοι να ανακοινωθούν σήμερα», ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος.

Την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον πρόεδρο της Επιτροπής για τον έλεγχο των κοινοβουλευτικών πόθεν έσχες Βαγγέλη Αργύρη, προκειμένου να αποκαλυφθεί ο βουλευτής που φέρεται να έχει βγάλει ένα εκατ. ευρώ στο εξωτερικό, ζήτησε και ο εισηγητής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, παρατηρώντας πως «για τον πολιτικό κόσμο η γενίκευση είναι καταστροφική και πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο».

Απαντώντας ο κ. Αργύρης διευκρίνισε πως έχει δώσει ήδη κατευθυντήριες εντολές να ελεγχθούν τα πόθεν έσχες της περιόδου που ανέφερε ο εισαγγελέας.

«Έχω ζητήσει να μου μεταβιβαστούν από το υπουργείο Οικονομικών οι καταστάσεις από τα εμβάσματα στο εξωτερικό και όταν βρεθεί ο βουλευτής -εν ενεργεία ή πρώην- θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα βγει δημοσιεύσιμο πόρισμα απ' τους ορκωτούς ελεγκτές. Όπως έχει βγει το θέμα, το ηθικό υπερβαίνει το νόμιμο: είναι αδιανόητο να ενοχοποιείται συλλήβδην το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο κ. Αργύρης.