ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς - Τι προβλέπει

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς - Τι προβλέπει
ΙΝΤΙΜΕ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Το νομοσχέδιο ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία του 2018 και προβλέπει μεταξύ άλλων την διατήρηση 340 θέσεων εργασίας στα τηλεοπτικά κανάλια με την πρόβλεψη άλλων 60 θέσεων εξαρτημένης σχέσης εργασίας σε συνδεδεμένη εταιρία.

Αυτή η τελευταία ρύθμιση δίνει την δυνατότητα στους τηλεοπτικούς σταθμούς -λόγω της οικονομικής κατάστασης- την δυνατότητα να προσμετρούν στους εργαζομένους τους, ποσοστό έως 15% από προσωπικό που απασχολείται σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή ανεξάρτητες εταιρίες παραγωγής, με εξαρτημένη σχέση εργασίας, οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες για τις ανάγκες του συγκεκριμένου σταθμού.

Στις πορωθούμενες διατάξεις ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για τη διαδικασία αδειοδότησης των περιφερειακών και θεματικών τηλεοπτικών σταθμών η 31η Δεκεμβρίου 2022, ενώ δύνεται η δυνατότητα συνέχισης εκπομπής των ραδιοφωνικών σταθμών που λειτουργούν σήμερα και περιλαμβάνονται στο Μητρώο του ΕΣΡ, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης ραδιοφωνικών αδειών.

Ανάμεσα στις ρυθμίσεις, βρίσκεται στο άρθρο 42 και μια διάταξη βάσει της οποίας οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν θα κληθούν να καταβάλουν την δόση των 3,5 εκατ. ευρώ για το 2020.

Αντιθέτως, αυτή η δόση «απομειώνεται κατά το ύψος των επενδύσεων σε πρόγραμμα, τεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές που διενεργεί ο υπερθεματιστής εντός του ημερολογιακού έτους 2020. Το ποσο της απομείωσης ανέρχεται κατά ανώτατο όριο στο ποσό των 3.450.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα το ύψος της καταβλητέας δόσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 50.000 ευρώ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Πνίγεται» η Αττική με 612 νέες μολύνσεις – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»