ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δύσκολη θέση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Σε δύσκολη θέση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Σε δεινή θέση βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έχει ανοίξει προσωπική βεντέτα τις τελευταίες ημέρες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Γερμανίας κ. Ρέσλερ.

Παράλληλα, τα μηνύματα που παίρνει από το εσωκομματικό στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ είναι απογοητευτικά για τον ίδιο, αφού φαίνεται ότι έχει δυσκολία στο να συγκεντρώσει ακόμα και τις απαιτούμενες ψήφους, ώστε να μπορεί να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος στις εσωκομματικές εκλογές της άνοιξης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο συζητά το ενδεχόμενο να δηλώσει δημόσια -ακόμη και την επόμενη εβδομάδα- την παραίτησή του από τη διεκδίκηση της ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Εντός του κόμματος πολλά στελέχη, βουλευτές και υπουργοί, μεταδίδουν το μήνυμα στον υπουργό Ανάπτυξης ότι αυτή τη στιγμή το κόμμα έχει ανάγκη μόνο ένα υποψήφιο πρόεδρο και όχι περισσότερους. Από τη στιγμή που επικρατέστερος όλα δείχνουν πως είναι ο κ. Βενιζέλος, ζητούν από τον κ. Χρυσοχοΐδη να παραιτηθεί, όπως πριν από λίγο καιρό έπραξε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επίσημα δεν δηλώνει τίποτα, αλλά ούτε έχει εκφράσει μια διαφορετική άποψη, πέραν αυτής ότι θα είναι υποψήφιος στους πολιτικούς του φίλους.

Διαβάστε επίσης: Γιατί κάνει πίσω ο Μ. Χρυσοχοΐδης