ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσουμπας: Απαράδεκτο το νομοσχέδιο για την παιδεία

Κουτσουμπας: Απαράδεκτο το νομοσχέδιο για την παιδεία
INTIME

Απαράδεκτο νομοσχέδιο χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την παιδεία ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημητρης Κουτσουμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του.

«Όλο αυτό το διάστημα με αφορμή την συζήτηση γι’ αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση σας έχει βάλει λυτούς και δεμένους να στοχοποιούν όποιον έχει την οποιαδήποτε ένσταση αντίρρηση ακόμα και προβληματισμό για τις διατάξεις που φέρνετε. Είναι πραγματικά ντροπή αυτό το πράγμα. Είναι ντροπή γιατί κατά τ’άλλα κόπτεστε για την ποιότητα των σπουδών και την επιστημοσύνη. Φτιάχνετε ένα πανεπιστήμιο που απομακρύνεται από τις συλλογικές ανάγκες. Θέλετε να καταστείλετε την διεκδίκηση δικαίων αιτημάτων των φοιτητών» ανάφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Μάλιστα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι κάνει λόγο για εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, ενώ δεν έχουν φέτος μοιραστεί ούτε τα συγγράματα σε πολλούς φοιτητές.

«Αλλά κι εσείς μιλάτε με περισπούδαστο ύφος για εκσυγχρονισμό της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης για προετοιμασία των ιδρυμάτων ώστε να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής, για μεταρρυθμίσεις που αναβαθμίζουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από τα κάτω προς τα πάνω. Μα καλά σε ποιο κόσμο ζείτε; Σε ποιον τα λέμε αυτά αλήθεια; Σε σας που ξεκινήσατε την πορεία προς το μέλλον χωρίς να έχετε μοιράσει τα πανεπιστημιακά συγγράμματα; Μήπως θα ήταν καλύτερα αντί να μιλάτε για αναβάθμιση της τεχνικόεπαγγελματικής εκπαίδευσης με ίδρυση αγγλικών τμημάτων στα ΙΕΚ να αντικαθιστούσατε κανέναν απαρχαιωμένο τόρνο;».

Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας πως χαρακτηρίζει τους φοιτητές «τεμπέληδες», ενώ πρότεινε σειρά μέτρων για την αναβάθμιση της παιδείας και την επανέναρξη των μαθημάτων στα πανεπιστήμια.

«Οι διάφορες ομάδες που ενέργειές τους εχθρεύονται το φοιτητικό κίνημα και πολύ συχνά το στοχοποιούν, κι εσείς τις αξιοποιείται αυτές τις ομάδες μόνο για να εντείνετε τον αυταρχισμό και την καταστολή, έχουν στενή σχέση με φανερούς και κρυφούς μηχανισμούς του κράτους σας και όχι με τους φοιτητικούς συλλόγους που διεκδικούν δίκαια αιτήματα. Την δική σας δουλειά κάνουν αυτές οι ομάδες σας» είπε ο κ. Κουτσουμπας.

Αναφερόμενος στις φοιτητικές παρατάξεις σχολίασε: «Όσο για τα περί τραμπούκων ροπαλοφόρων εκβιαστών, εθισμένων στην ρεμούλα και την συνδιαλλαγή και διάφορα άλλα κοσμητικά επίθετα, που χωρίς ίχνος ντροπής χρεώνετε συλλήβδην στους φοιτητές που αγωνίζονται, μία απλή περιήγηση στο διαδίκτυο αρκεί για να ανακαλύψει κάνεις αν αυτά που εκστομίζετε αφορούν την ίδια την κυβερνητική παράταξη. Κυρίως αυτήν αφορούν. Με φόντο τις άθλιες αφίσες της Δ.Α.Π που δείχνουν πόσο πολύ σέβεται τις γυναίκες. Υποκριτές και φαρισαίοι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στην Κύπρο: Πατέρας δολοφόνησε σύζυγο και παιδί – Επιτέθηκε με μαχαίρι και στον δεύτερο γιο