ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπάθεια αλλαγής ατζέντας από την υπόθεση Λιγνάδη βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Προσπάθεια αλλαγής ατζέντας από την υπόθεση Λιγνάδη βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ
INTIME

Μία ενορχηστρωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα της υπόθεσης Λιγνάδη μακριά από τις πολιτικές της ευθύνες και την διερεύνηση ύπαρξης κυκλώματος trafficking ανηλίκων πίσω από αυτή, εκτιμούν πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως λένε, το Μαξίμου να επιχειρεί να θέσει στο επίκεντρο το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου και όχι την ουσία των αποκαλύψεων.

«Αν πιστεύουν έστω και λίγο ότι την Πέμπτη, στην Βουλή, θα έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως “κατήγορος”, καλό θα ήταν να το ξεχάσουν». Αυτό είπε στο Newsbomb.gr συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος στην κοινοβουλευτική σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που θα διεξαχθεί αύριο και η οποία θα έχει ως θέμα την ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά και την ενημέρωση του σώματος γύρω από τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η κυβέρνηση βρίσκεται στρυμωγμένη στα σχοινιά μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Έτσι, λένε, θα προετοιμάζουν έναν ελιγμό προκειμένου να καλυφθούν οι δικές τους πολιτικές ευθύνες, μετατοπίζοντας τη συζήτηση από το τι έπραξε και τι όχι η Λίνα Μενδώνη το εικοσαήμερο που προηγήθηκαν της σύλληψης του Δ.Λιγνάδη, στο τι διακινούν μερικοί χρήστες του διαδικτύου. Είναι σαφές πως στο κάδρο των ευθυνών τοποθετούν και των πρωθυπουργό, αφού χαρκτηρίζουν την υπόθεση ως «σκάνδαλο που φέρει πλατιά φαρδιά την υπογραφή του πρωθυπουργού».

Όσον αφορά στο hashtag #ΝΔ_παιδεραστές, για το οποίο η κυβέρνηση καταγγέλλει ότι πίσω από αυτό βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου παίρνει σαφείς αποστάσεις, με κορυφαία της στελέχη της να υποστηρίζουν ότι «με τη λάσπη πολιτεύεται η Νέα Δημοκρατία, όχι εμείς. Είναι οι ίδιοι που έλεγαν ότι πουλήσαμε τη Μακεδονία για τις συντάξεις και πως ο πατέρας του Αλ.Τσίπρα ήταν συνεργάτης της χούντας. Είναι δυνατόν να μας κάνουν μαθήματα για την ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης;».

Επίσης, κρατούν αποστάσεις και από τη γραμμή «φιλικών» Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που έσπευσαν να αφήσουν υπονοούμενα για κυβερνητικά στελέχη, στηριζόμενοι σε αυτές τις διαδικτυακές θεωρίες συνωμοσίας. «Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται από τον Πρόεδρο και τον εκπρόσωπο τύπου, δεν χρεώνουμε φιλικές σχέσεις ή γνωριμίες σε κανέναν, η κριτική μας είναι παρά πολύ συγκεκριμένη», δήλωσε, χθες, στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση κινήθηκε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Νικολαΐδης, που μιλώντας στον Σκάι, καταδίκασε τα όσα διακινούνται από μερίδα χρηστών των κοινωνικών δικτύων, υπενθυμίζοντάς πως η Νέα Δημοκρατία, όταν συζητιόταν η Συμφωνία των Πρεσπών, είχε δώσει πολιτική κάλυψη στις χυδαιότητες και τις απειλές κατά της ζωής υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.