ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρειμέρα για τους εξωκομματικούς συνομιλητές του Τσίπρα στην παρουσίαση του προγράμματος για το ΕΣΥ

Πρειμέρα για τους εξωκομματικούς συνομιλητές του Τσίπρα στην παρουσίαση του προγράμματος για το ΕΣΥ

Την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιήσουν σήμερα αρκετοί επιστήμονες πρώτης γραμμής του κλάδου της Υγείας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος για το «νέο» ΕΣΥ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός πως τα εν λόγω πρόσωπα δεν είναι «στρατευμένα» στον κομματικό μηχανισμό της Κουμουνδούρου. Αντίθετα, αποτελούν την πρώτη «φουρνιά» εξωκομματικών συνομιλητών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, των «ειδικών», δηλαδή, που προσπαθούσε να προσεγγίσει όλο το προηγούμενο διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σας είχε εγκαίρως ενημερώσει το Newsbomb.gr, μέσα από τις θεματικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση του προγράμματος του, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να φέρει κοντά του ανθρώπους που δεν έχουν απαραίτητα πολιτική σχέση μαζί του, αλλά που έχουν στοιχεία «τεχνοκρατικά» και δράση σε κοινωνικό επίπεδο. Άλλωστε, ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος επιθυμούσε σε αυτές τις εκδηλώσεις να συμμετέχουν επιστήμονες και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να συμβάλουν στον εμπλουτισμό των θέσεων στις επιμέρους αυτές θεματικές.

Έτσι, μετά την εισήγηση του Αλ.Τσίπρα για το «νέο» ΕΣΥ, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον πρώην Υπουργό Υγείας και τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ανδρέα Ξανθό την αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας, Δώρα Αυγέρη, καθώς και την καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, τον καθηγητή Αιματολογίας της Σορβόννης, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, τον καθηγητή της Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλία Μόσιαλο, τον καθηγητή Ιατρικής του Harvard, Όθωνα Ηλιόπουλο, τον ομότιμο καθηγητή Παιδοψυχιατρικής, Δημήτρη Αναγνωστόπουλο, την Πρόεδρο του Συλλόγου Ρευματοπαθών «ΕΛΕΑΝΑ», Αθανασία Παππά, την Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έβρου και αναπληρώτρια Γραμματέα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Εύη Ορφανού και την ΠΕ νοσηλεύτρια του ΠΑΓΝΗ, Κατερίνα Κεραμά.

Εκτός από την εκδήλωση για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις για το Σχέδιο Ανάκαμψης της οικονομίας, για το νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την εργασία μέσα στη κρίση, για ένα κοινωνικά αποτελεσματικό και ανθρώπινο κράτος με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση και στο πεδίο της αλληλεγγύης, για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, για τη προάσπιση της Δημοκρατίας και τον ρόλο των ΜΜΕ και τέλος για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης με έμφαση στην αξιοκρατία, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή του πολίτη στις αποφάσεις και την αποκέντρωση του κράτους.

Και σε αυτές αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους πρόσωπα που δεν ανήκουν στον στενό κομματικό πυρήνα, αλλά έχουν την τεχνοκρατική και κοινωνική αναγνώριση που αναζητά ο Αλ.Τσίπρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου - Ανησυχία για τις μεταλλάξεις, αγωνία για το ΕΣΥ