ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα επικοινωνιακά «φάουλ» προβληματίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα επικοινωνιακά «φάουλ» προβληματίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη ενόχληση και μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Κουμουνδούρου η «ελαφρότητα» με την οποία τοποθετούνται στη δημόσια συζήτηση ορισμένα στελέχη του κόμματος, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπεται από «κατήγορος», «κατηγορούμενος» στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ειδικά σε περιπτώσεις που έχει το πάνω χέρι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, που υποστήριξε ότι «ουδείς τρομοκρατήθηκε από τη 17 Νοέμβρη», με αποτέλεσμα το κόμμα του να τον «αδειάσει», ύστερα από προσωπική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. «Η δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές. Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με τη τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα», ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Αλ.Τσίπρας ήταν αυτός που ζήτησε την «καταδίκη» της τοποθέτησης του πολύπειρου βουλευτή Πειραιά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού οι διευκρινήσεις τις οποίες έσπευσε να δώσει ο ίδιος ο Θ.Δρίτσας, δεν ικανοποίησαν κανέναν. Και όχι μόνο αυτό. Αντί το θέμα συζήτησης να είναι το πρόγραμμα για την Υγεία που παρουσίασε ο αρχηγός τους, ήταν η -επιεικώς- ατυχής δήλωση του βουλευτή τους, η οποία κατάφερε να επισκιάσει μία, κατά γενική ομολογία, άρτια εκδήλωση.

Το πρόβλημα, όμως, για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η λογική με την οποία προσεγγίζουν ορισμένα στελέχη του συνολικά τα θέματα, μακριά δηλαδή, από την επίσημη κομματική θέση. Άλλωστε, η περίπτωση του Θ.Δρίτσα δεν αποτελεί κάποιο μεμονωμένο περιστατικό, αλλά τείνει να παγιωθεί. Δεν έχουν, άλλωστε, περάσει πολλές ημέρες από τη συζήτηση για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη στη Βουλή, όταν και ο Παύλος Πολάκης δυσκόλεψε το έργο του αρχηγού του. Όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του Αλ.Τσίπρα, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονταν στα «σχοινιά» και δεν μπορούσε να δώσει απαντήσεις τα σοβαρά ερωτήματα που του έθετε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος αναζητούσε «σωσίβιο» στις θεωρίες συνωμοσίας που είχε υιοθετήσει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Από το επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου έχουν επανειλημμένα ζητήσει από τα στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος να είναι δύο φορές προσεχτικότερα σε ότι λένε δημόσια, προκειμένου να αποφύγουν τις «κακοτοπιές». Όπως λένε, η αντιμετώπιση της οποίας λαμβάνουν πιθανά λάθη ή εκτός γραμμής τοποθετήσεις στελεχών τους, διογκώνονται δυσανάλογα από τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης και λειτουργούν αποπροσανατολιστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.