ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει κυβερνητικό σχέδιο «τρομοκράτησης» των πολιτών

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει κυβερνητικό σχέδιο «τρομοκράτησης» των πολιτών
ΙΝΤΙΜΕ

Την άποψη πως οι σκηνές που παρακολουθήσαμε την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη δεν θα αποτελούν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα τους επόμενους μήνες, εκφράζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτιμούν πως όσο περισσότερο θα πιέζεται η κυβέρνηση με την πανδημία και όσο θα συσσωρεύεται η λαϊκή δυσαρέσκεια εναντίον της, τόσο περισσότερο θα καταφεύγει στην καταστολή.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν «μασάνε» τα λόγια τους και μιλούν ανοιχτά για ένα οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο «τρομοκράτησης» της κοινωνίας, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει ως ενορχηστρωτή τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και «εκτελεστικό βραχίονα» τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στην επισήμανση ότι χρησιμοποιούν πολύ σκληρή ορολογία, υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει άλλη λογική απάντηση στο ερώτημα γιατί η αστυνομία επιδεικνύει τόσο βίαιη συμπεριφορά σε περιστατικά ήσσονος σημασίας, παρά μόνο αν εκτελεί εντολές από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, το Μέγαρο Μαξίμου έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο. Υπογραμμίζουν πως εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητάς στην διαχείριση της πανδημίας, αλλά και των ιδεολογικών τους εμμονών, η Αττική κινδυνεύει να μετατραπεί στο ελληνικό «Μπέργκαμο», αφού πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεββάτι ΜΕΘ για δείγμα, ενώ οι ασθενείς με κορονοϊό που χρειάζονται νοσηλεία, καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Μάλιστα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατήγγειλε χθες πως υπάρχουν 84 ασθενείς που περιμένουν στην ουρά για να βρεθεί κάποια κλίνη σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Και η πανδημία δεν αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα της κυβέρνησης κατά τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα πράγματα στην οικονομία υποστηρίζουν ότι πάνε από το κακό στο χειρότερο, ενώ οι εμβολιασμοί τόσο στο εσωτερικό, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς, κάτι που σημαίνει πως ο τουρισμός δύσκολα θα συνέλθει από το περσινό σοκ. Στην ίδια και χειρότερη μοίρα επισημαίνουν πως βρίσκονται και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αν, συμπληρώνουν, συνυπολογίσουμε την κόπωση των πολιτών από τον έναν χρόνο του λοκ ντάουν, το «τσουνάμι» των λουκέτων και των απολύσεων που θα έρθουν με το άνοιγμα της οικονομίας, τότε διαμορφώνεται ένα εκρηκτικό κοινωνικό κλίμα.

Και πάνω σε αυτή την εκτίμηση έρχεται και κουμπώνει η άποψη, πως για να καταφέρει η κυβέρνηση να διαχειριστεί αυτή την δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται, στρώνει το έδαφος για περισσότερη καταστολή. Επίσης, στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ακράδαντα πως το Μαξίμου κατασκευάζει εχθρούς, έτσι ώστε να δικαιολογήσει την βία που χρησιμοποιεί προς την κοινωνία. «Η κ.Πελώνη δεν δίστασε να αναφερθεί και στις πολιτικές ιδέες του θύματος για να δικαιολογήσει το ξύλο που έφαγε μπροστά στα μάτια παιδιών και των γονιών τους. Το επόμενο βήμα είναι η κα Πελώνη να μας ανακοινώσει ότι για να βγει να πάρει αέρα κάποιος γύρω από το σπίτι του μαζί με τα παιδιά του θα χρειάζεται πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων», είπε χθες ο Νάσος Ηλιόπουλος, σε μια δήλωση που μόνο τυχαία δεν ήταν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν αρκείται μόνο στις παραπάνω διαπιστώσεις, αλλά επιχειρεί να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του, προκειμένου να φέρει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της. Άλλωστε, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ήδη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον Μ.Χρυσοχοΐδη και να «μαζέψει» τους αστυνομικούς εκείνους που έχουν λάβει εντολές να δρουν σαν «μπράβοι».

Παράλληλα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Κ.Μητσοτάκη για την αστυνομική βία, ενώ αναμένεται να επαναφέρει και το αίτημα του για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για ζητήματα Δημοκρατίας, το οποίο και δεν έχει δρομολογηθεί, παρότι εκκρεμεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, εγκαλώντας για αυτή την ασυνήθιστη καθυστέρηση τον πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Επίσης, σήμερα αναμένεται να μεταβεί στον Άρειο Πάγο και να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστος Σπίρτζης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.