ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Ομόφωνη καταδίκη των επεισοδίων από όλα τα κόμματα - Οι ανακοινώσεις

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Ομόφωνη καταδίκη των επεισοδίων από όλα τα κόμματα - Οι ανακοινώσεις

Με κάθε τρόπο καταδίκασαν τα κόμματα της Βουλής τα θλιβερά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη με έναν σοβαρά τραυματία αστυνομικό.

Ομόθυμη καταδίκη των σοβαρών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη από τα κόμματα της Βουλής, καθώς με ανακοινώσεις τους ξεκαθάρισαν πως κάθε μορφή βίας είναι μη αποδεκτή από όπου και αν προέρχεται.

Μητσοτάκης: Να επικρατήσει αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία - «Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά»

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η βία μόνο δικαιώνει τη βία»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως η βία δεν απαντιέται με βία αλλά ούτε και την δικαιώνει, τονίζοντας πως η ειρηνική πορεία αμαυρώθηκε από τα σοβαρά επεισόδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας.

Η βία δεν απαντιέται με βία.

Η βία μόνο δικαιώνει τη βία».

ΚΙΝΑΛ: «Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά»

Στο ίδιο πνεύμα και το ΚΙΝΑΛ τονίζοντας ότι οι οπαδοί της βίας θα πρέπει να απομονωθούν.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που οδήγησε στον τραυματισμό αστυνομικού απόψε στη Νέα Σμύρνη.

Την ώρα που οι πολίτες πληροφορούνται ότι σήμερα είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων, κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας στήνοντας ένα σκηνικό σύγκρουσης, πόλωσης και διχασμού με θύματα τη δημόσια υγεία, την οικονομία, την κοινωνία και τελικά και την δημοκρατική ομαλότητα.

nea-smirni1.jpg

Αυτό το σκηνικό επιβάλλεται να ανατραπεί.

Η χώρα και η κοινωνία μας έχουν ανάγκη ένα εθνικό σχέδιο για να τελειώνουμε με την πανδημία και να δουλέψουμε με σχέδιο και ενότητα για την επόμενη μέρα.

Επιβάλλεται να διεξαχθεί άμεσα συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων για την κατάσταση που δημιουργείται.

Όλοι μαζί να απομονώσουμε τους οπαδούς της βίας, από όπου και αν προέρχονται».

ΚΚΕ: «Απαράδεκτός ο τραυματισμός του αστυνομικού»

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μεγαλειώδη συγκέντρωση καταδικάζοντας ταυτόχρονα τον τραυματισμό του αστυνομικού.

«Η μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων εργαζομένων, μαζικών φορέων, αλλά και χιλιάδων κατοίκων σήμερα στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην απρόκλητη αστυνομική βία δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση, άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων, ενάντια στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας.

Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα εκτυλίσσονται σήμερα στη Νέα Σμύρνη σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα αστυνομοκρατίας που συνεχίζει να επιβάλλει».

Ελληνική Λύση: «Δολοφονική επίθεση από κουκουλοφόρους»

Για δολοφονική επίθεση σε αστυνομικό μιλάει η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗΣ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικού από κουκουλοφόρους στη Νέα Σμύρνη.

Εύχεται ταχεία ανάρρωση στον εν ώρα καθήκοντος τραυματία αστυνομικό. Καταδικάζει όμως απερίφραστα Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργούν κλίμα εμφυλίου στην κοινωνία προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες από τις καταστροφικές πολιτικές για την Πανδημία, τα Εθνικά θέματα και την Οικονομία για τις οποίες είναι «σύμφωνοι» και συνυπεύθυνοι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Αυτός είναι ο τραυματίας αστυνομικός - Ποια η κατάστασή του - «Θα τον σκότωναν»