ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση - «Εκείνος που διχάζει είναι ο πρωθυπουργός»

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση - «Εκείνος που διχάζει είναι ο πρωθυπουργός»

Σκληρή απάντηση με αποδέκτη το Μέγαρο Μαξίμου δίνει σύσσωμη η αντιπολίτευση, που χρεώνει στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευθύνη για τις σκηνές χάους που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, κατηγορώντας τον πως επιστρατεύει την ακραία καταστολή για να καλύψει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση του κορονοϊού και της οικονομίας.

«Όλα αυτά ξεκίνησαν από την κυβέρνηση. Ανίκανη να αντιμετωπίσει την υγειονομική και οικονομική κρίση, καταφεύγει στο ξύλο και τη βία. Από το Σεπτέμβρη κυνηγάει νέα παιδιά στους δρόμους και τις πλατείες. Με την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας πέρασε σε άλλο επίπεδο. Αλλά δεν μπορείς να φιμώσεις τον κόσμο που χάνει τις δουλειές του, τα δημοκρατικά του δικαιώματα και από πάνω τρώει και ξύλο», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Νίκος Φίλης. Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «υποκινητή» των επεισοδίων τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας πως «Ο κ. Μητσοτάκης χτες κάλεσε ειδικά τους νέους να μην ακολουθούν την «τυφλή οργή». Απ’ όπου κι… αν προέρχεται; Ο ίδιος με την πολιτική του δεν αφήνει χώρο στους νέους με την αστυνομοκρατία, την ανεργία, τα κλειστά πανεπιστήμια και σχολεία, την ενοχοποίησή τους ως υπεύθυνους για τη μετάδοση του κορονοϊού. Ας μην αναζητά λοιπόν άλλους υποκινητές…».

Σχολιάζοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και τα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας, η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «Ο κ. Χρυσοχοΐδης δίνει αυτή την εντολή και εν συνεχεία καλύπτεται από τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον κ. Μητσοτάκη. Θυμάστε το περίφημο “τα χέρια μας είναι επιτέλους λυμένα” που είπε αρχισυνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. για την κυβέρνηση της ΝΔ και τον κ. Χρυσοχοΐδη;». Παράλληλα, η τομεράχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε για ακόμα μία φορά την αποπομπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. «Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, αν δεν παρείχε κάλυψη, θα ήταν να παραιτήσει τον κ. Χρυσοχοΐδη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, σχετικά με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών από εν ενεργεία βουλευτή, στοχεύοντας, προφανώς, στον «γαλάζιο» βουλευτή Κωνσταντίνο Κυρανάκη, που έδωσε στον τηλεοπτικό αέρα το όνομα και την πολιτική ταυτότητα του θύματος της κυριακάτικής αστυνομικής επίθεσης στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Ευθέως κατά του Κ.Μητσοτάκης έβαλε και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra. «Δεν αντιλαμβάνομαι πως γίνεται να κάνει διάγγελμα ο Πρωθυπουργός για τα επεισόδια – σαν να είναι έτοιμος από καιρό – και να κλείνει το διάγγελμα του λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μας διχάσει. Εγώ θέλω να τον συγχαρώ γιατί θέλει γενναιότητα να καταγγέλλεις τον εαυτό σου», δήλωσε ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής.

Την άποψη ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργό έγινε κατόπιν εορτής, κατέθεσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο Παύλος Χρηστίδης. «Κατά την άποψή μας έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να έχει κάνει το διάγγελμα αυτό την Κυριακή ή τουλάχιστον χθες, να αναφερθεί και στα απαράδεκτα γεγονότα της Κυριακής. Δεν μπορεί να διχάζεται η ελληνική κοινωνία με αυτό τον τρόπο και να θεωρούμε ότι υπάρχει έστω και ψήγμα θετικής αντίδρασης στο κομμάτι της βίας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

«Η μεγάλη διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη ήταν απάντηση στην πολιτική της τρομοκρατίας και την αντιλαϊκή πολιτική που πάνε μαζί», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο MEGA. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει εγκλωβισμένους ανθρώπους που είναι σε καραντίνα ένα χρόνο λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, που αρνείται να κάνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, να πάρει μέτρα για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ και να γίνουν έλεγχοι στους μεγάλους χώρους εργασίας», είπε κλείνοντας την παρέμβαση του το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ.

Τέλος, εντύπωση προκάλεσε η απόφαση του παρουσιαστή του Σκάι Δημήτρη Οικονόμου να «κόψει» από μια δημόσια συχνότητα την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση το γεγονός πως η κ.Κανέλλη επανέλαβε τα λόγια του επικεφαλής μίας διμοιρίας της ομάδας «Δράσης», που χθες στη Νέα Σμύρνη ζήτησε από τους αστυνομικούς που είχε υπό την ευθύνη του να «γ@αμήσουν» και να «σκοτώσουν» τους διαδηλωτές. Ο Περισσός χαρακτήρισε «κυβερνητικό εκπρόσωπο» τον εν λόγω δημοσιογράφο, ανακοινώνοντας πως δεν θα ξαναστείλει εκπρόσωπο του στη συγκεκριμένη εκπομπή, που έτσι κι αλλιώς σπάνια καλούσε στέλεχος του ΚΚΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας: Ορίστηκε η νέα ημερομηνία σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ