ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΙΝΑΛ δεν θέλει να επαναλάβει το λάθος του ΠΑΣΟΚ του 2011 - Οι στρατηγικές κινήσεις της Γεννηματά

Το ΚΙΝΑΛ δεν θέλει να επαναλάβει το λάθος του ΠΑΣΟΚ του 2011 - Οι στρατηγικές κινήσεις της Γεννηματά
ΙΝΤΙΜΕ

Με την πανδημία να καλπάζει και την οικονομία να δυσκολεύεται να «αναπνεύσει», στο Κίνημα Αλλαγής εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην επαναλάβουν το ίδιο λάθος που έκανε το ΠΑΣΟΚ το 2011, όταν και το τότε κυβερνών κόμμα έμεινε αμέτοχο στο κλίμα πόλωσης και διχασμού που -όπως αναφέρουν- καλλιεργούσαν από κοινού Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την επίσκεψης της, την Πέμπτη, στο νοσοκομείο «Σωτηρία», η Φώφη Γεννηματά απαίτησε από την κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα και να αφήσει στην άκρη την τεχνητή όξυνση με την αξιωματική αντιπολίτευση, που διχάζει και αποπροσανατολίζει τον κόσμο. Με αυτό τον τρόπο, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ θέλησε να δείξει στις δύο μεριές του δικομματισμού ότι το κόμμα της είναι παρών στις εξελίξεις. Και όχι μόνο με αόριστες διακηρύξεις, αλλά και με συγκεκριμένες προτάσεις. «Τώρα, την ώρα της μάχης, πρέπει να ενταχθούν υποχρεωτικά και ουσιαστικά σε αυτήν όλοι. Όλα τα ιδιωτικά Νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα μεγάλα, τα στρατιωτικά, όλοι οι ιδιώτες γιατροί με τις κρίσιμες ειδικότητες, όλος ο διαθέσιμος εξοπλισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά η Φ.Γεννηματά, καλώντας επί της ουσίας την κυβέρνηση να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Στο Κίνημα Αλλαγής έχουν θέσει ως στόχο να είναι πανταχού παρόντες στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Και εκτός από την πανδημία, που είναι το μείζον ζήτημα των ημερών, αφού το τρίτο κύμα χτυπάει την χώρα, η Χαριλάου Τρικούπη ανησυχεί πολύ για το κλίμα έντασης που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία.

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκαν οι εικόνες του ξυλοδαρμού του νεαρού στη Νέα Σμύρνη, το Κίνημα Αλλαγής πήρε ξεκάθαρη θέση, καταγγέλλοντας τις πρακτικές αστυνομικής βίας. Και δεν έμεινε μόνο στη γενική και αόριστη καταδίκη του περιστατικού, αλλά χρέωσε την όλη ευθύνη για την αύξηση αυτών των κρουσμάτων αυθαιρεσίας, στην κυβερνητική πολιτική. Όπως σημειώνουν κορυφαία στελέχη της παράταξης, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Μαρίνος Σκανδάμης, ήταν εκείνος που με δημόσια παρέμβαση του στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα», ενημέρωσε πως ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε τον νεαρό δεν είχε τεθεί ακόμα σε διαθεσιμότητα - κάτι που έγινε το επόμενο πρωινό, με το ΚΙΝΑΛ να συνδυάζει την εξέλιξη, με την παρέμβαση Σκανδάμη.

Την ίδια σκληρή στάση απέναντι στα φαινόμενα ακραίας βίας, κράτησε η Χαριλάου Τρικούπη και στην περίπτωση του φριχτού ξυλοδαρμού του αστυνομικού της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» από μαινόμενους χούλιγκανς, λίγες μέρες αργότερα. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, βρέθηκε αργά εκείνο το βράδυ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού.

Συνδυαστικά οι δύο αυτές κινήσεις, δείχνουν ξεκάθαρα ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν σκοπεύει να μείνει θεατής στο κλίμα πόλωσης που καλλιεργείται, αλλά σκοπεύει να παρέμβει δυναμικά. Όπως υποστηρίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, ποντάρουν σε αυτό το σκηνικό ακραίου διχασμού για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη για λογαριασμό τους.

Άλλωστε, μπορεί στο ΚΙΝΑΛ να απέχουν εδώ και καιρό από το δικομματικό παιχνίδι, η αλήθεια, όμως, είναι ότι το γνωρίζουν πολύ καλά. Τόσο καλά, που δεν σκοπεύουν να επαναλάβουν το μοιραίο λάθος που έκανε το ΠΑΣΟΚ το 2011, όταν και κατά τη γνώμη τους, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έστησαν το αντιμνημονιακό μέτωπο, ο καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά, με το τότε κυβερνών κόμμα να παραμένει θεατής των εξελίξεων και να μην παρεμβαίνει δυναμικά για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.