ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά για Μητσοτάκη: Εκνευρισμένος, ανασφαλής κι ανήσυχος - Η χώρα χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης

Γεννηματά για Μητσοτάκη: Εκνευρισμένος, ανασφαλής κι ανήσυχος - Η χώρα χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης
ΙΝΤΙΜΕ

«Εκνευρισμένο, ανασφαλή και ανήσυχο» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του Κιν Αλ Φώφη Γεννηματά κατά την δευτερομιλία της στην Βουλή. Μάλιστα, απαντώντας στον πρωθυπουργό, που την κατηγόρησε για μαξιμαλιστικό τρόπο αντιπολίτευσης που προσομοιάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ, διαχώρισε τον τρόπο που αντιπολιτεύεται από τον κύριο Τσίπρα, λέγοντας ότι εκείνη έχει πάντοτε τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις να παραθέσει.

«Ανησυχώ, γιατί ο πρωθυπουργός δεν δείχνει παρά την παταγώδη αποτυχία, να κατανοεί ότι χρειάζεται η χώρα αλλαγή κατεύθυνσης. Κύριε Μητσοτάκη καταλάβετε το. Αλλάξτε κατεύθυνση!» είπε η κ. Γεννήματα απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

«Σε ό,τι αφορά το εθνικό σύστημα υγείας εξακολουθείτε και επικαλείστε αύξηση κλινών με ενώ κάθε μέρα εσείς και τα στελέχη σας μας λέτε ότι δεν υπάρχουν κλίνες. Τι πανηγυρίζετε; Και ο αριθμός δεν είναι πραγματικός, αφού μετράτε ακόμα και κρεβάτια χειρουργείων που μπορούν υπό κάποιες συνθήκες να μετατραπούν σε κρεβάτια ΜΕΘ. Στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται να ξαναζήσουν το δράμα του φθινοπώρου, με το 90% των κλινών ΜΕΘ να είναι κατειλημμένες, ενώ στην Κοζάνη το νοσοκομείο είναι στα όρια του. Επί τρεις ημέρες δεν υπήρχε αναισθησιολόγος, αν χρειαζόταν διασωλήνωση δεν υπήρχε αναισθησιολόγος να το κάνει. Στα Γιάννενα 7 γιατροί καλούνται να κάνουν 77 εφημερίες το μήνα» ανέφερε και συμπλήρωσε σχετικά τα τεστ, ότι τα στοιχεία μας φέρνουν σε χαμηλές θέσεις.

«Μας προειδοποίησατε ότι υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω από την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Σίγουρα υπάρχει θέμα ατομικής ευθύνης, όμως την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει το κράτος και η κυβέρνηση σας, διότι οφείλετε επιτέλους να ελέγξετε αποτελεσματικά την εφαρμογή των κανόνων, στα μέσα μεταφοράς, στους εργασιακούς χώρους γιατί τους τελευταίους μήνες δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Είστε έτοιμος να δεσμευτείτε και να αναλάβετε αυτή την ευθύνη; Και βέβαια να δίνετε πριν από όλους εσείς το καλό παράδειγμα αποφεύγοντας εικόνες του πρόσφατου παρελθόντος», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Κλείνοντας, απευθύνθηκε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και την πρόταση του για σπάσιμο εκ μέρους της Ελλάδας της έννοιας ευρωπαΐκής διαχείρισης προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικές πηγές για προμήθεια εμβολίων.

«Πέρα από την ιδεολογική διαφωνία μας επί της αρχής, έχετε καταλάβει ότι αν η ΕΕ έλεγε από αύριο το πρωί «τους ζυγούς λύσατε» ξέρετε τι θα παθαίναμε; Τελευταίοι θα είμαστε εμείς για να βρούμε εμβόλια στην αγορά. Το πρόβλημα θα ήμασταν οι πρώτοι που θα το πληρώναμε!» κατέληξε η κ. Γεννήματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Γιατί ανοίγουμε τη χώρα με 3.000 κρούσματα - Επίθεση σε Γεννηματά