ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σκανδαλίδης: Δεν πάμε σε κυβέρνηση υπό τον Α. Σαμαρά

Κ. Σκανδαλίδης: Δεν πάμε σε κυβέρνηση υπό τον Α. Σαμαρά

Αντίθετος σε μια μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εμφανίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης.

«Δεν πάμε σε κυβέρνηση υπό τον Α. Σαμαρά. Πάμε να παλέψουμε την αυθύπαρκτη παρουσία του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης μιλώντας στη ΝΕΤ, και τάχθηκε υπέρ μιας συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με δυνάμεις του προοδευτικού χώρου και σταθερό φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές, ο κ. Σκανδαλίδης έδωσε έμφαση όχι τόσο στη διαδοχή των προσώπων, όσο στο διάδοχο ΠΑΣΟΚ, που χρειάζεται να στηρίξει την προσπάθεια που παρά τα λάθη της, οδήγησε σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Με αυτήν την έννοια, ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι «φυσική συνέχεια» για την επόμενη ημέρα.

Μάλιστα, άφησε αιχμές για τον Γ. Παπανδρέου και την ηγεσία του, επισημαίνοντας ότι «τελείωσε η εποχή της αυθεντίας» και ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αλλάξει άρδην μορφή, ενώ ο νέος ηγέτης θα πρέπει να συμπεριφορά και σε πρακτική να προωθεί την επιστροφή στο συλλογικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα πρέπει να είναι όχι αρχηγικό, αλλά ανοιχτό σε διαδικασίες και στη συμμετοχή των ανθρώπων.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκανδαλίδης υπενθύμισε ότι διασπάσεις έχουν υπάρξει κατά καιρούς. «Η κρίση του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλη. Με τρομάζει να μην συρρικνωθεί το ΠΑΣΟΚ ως δεξαμενή δημοκρατικής παράταξης», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η παράταξη θα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της.