ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγιάλα και Σβόμποντα στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Αγιάλα και Σβόμποντα στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Ο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα και ο πρόεδρος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χανς Σβόμποντα χαιρέτισαν τις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στα ελληνικά, ο Σβόμποντα έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, για τη «μεγάλη προσπάθεια για έξοδο από τα αδιέξοδα».

«Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη, θα τα καταφέρουμε» τόνισε και σημείωσε ότι η χώρα είναι μέρος της Ευρώπης και της Ευρωζώνης και έτσι θα παραμείνει.

Τόνισε ότι ο δρόμος είναι μακρύς «αλλά θα πολεμήσουμε μαζί» σημειώνοντας ότι ο νέος αρχηγός που θα εκλέξει το ΠΑΣΟΚ θα έχει την πλήρη υποστήριξη τόσο των μελών του Κινήματος όσο και όλης της σοσιαλιστικής οικογένειας της Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγιάλα σημείωσε ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής όλα αυτά τα χρόνια έχει πάρει ξεκάθαρη θέση στο πλευρό της χώρας και των πολιτών της «που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες, τις οποίες προκάλεσε μία διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση και υπέστησαν τις σφοδρότερες συνέπειες αυτής της κρίσης».

Είπε ακόμη ότι ενώ υπό το βάρος της κρίσης τα κόμματα κλείνονται στον εαυτό τους, το ΠΑΣΟΚ είναι ανοικτό και συνδεδεμένο με τους πολίτες και πως μέσω της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου «είναι το προοδευτικό πρόσωπο της Ελλάδας προς τον κόσμο».