ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλήρες προεκλογικό πρόγραμμα για τον Σαμαρά

Πλήρες προεκλογικό πρόγραμμα για τον Σαμαρά

Με εξορμήσεις ανά την Ελλάδα, συσκέψεις αλλά και επανεντάξεις στελεχών σε κόμμα και ψηφοδέλτια, συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία του Αντώνη Σαμαρά.

Καθοριστική είναι όπως φαίνεται αυτή η εβδομάδα, για τις ανακατατάξεις στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Σήμερα, στις 12:00, οι δεκαέξι διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ έχουν δώσει ένα ακόμη ραντεβού, στην αίθουσα 261 της βουλής, προκειμένου να αποφασίσουν το πολιτικό τους μέλλον. Όλες μάλιστα οι πληροφορίες συγκλίνουν πως δέκα εξ΄αυτών, έχουν πάρει τη μεγάλη απόφαση να σχηματίσουν αυτόνομη Κοινοβουλευτική Ομάδα και να ενταχθούν στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, που εμφανίζει ήδη σημαντική δυναμική.

Την ίδια ώρα, στη Συγγρού, ετοιμάζονται να υποδεχθούν ξανά στο κόμμα τους μετανούντες, Κεφαλογιάννη, Τζικαλάγια, Δερμεντζόπουλο, Λεονταρίδη και Καρυπίδη, που στήριξαν δια της ψήφου τους, τους εφαρμοστικούς, παίρνοντας το εισιτήριο της επανένταξής τους στη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, παρά τη διευκρίνιση του Γραμματέα του Κόμματος, Ανδρέα Λουκουρέντζου πως δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια οι διαγραμμένοι που δεν ψήφισαν τους εφαρμοστικούς αλλά και τη δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη πως η πανστρατιά που κήρυξε ο Αντώνης Σαμαράς, αφορά την κοινωνία και όχι τους βουλευτές, κάποιοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μελλοντικής επανένταξης και άλλων στελεχών.

Όπως εδώ και μέρες έχει γράψει το newsbomb, έχει προταθεί στον Αντώνη Σαμαρά να «νερώσει το κρασί του», υποδεχόμενος στους κόλπους της ΝΔ μερίδα των διαγραφέντων που απουσίαζαν στις ψηφοφορίες για τους εφαρμοστικούς. Σε μια τέτοια περίπτωση, η ψήφιση της δανειακής σύμβασης, θα αποτελέσει και το διαβατήριο επιστροφής των Βόζενμπεργκ, Γκιουλέκα, Βλάχου και ενδεχομένως και των Παπασιώζου και Καρασμάνης. Στη ΝΔ, τηρούν πάντως σιγή ασυρμάτου και παραπέμπουν στα όσα έχει δηλώσει ο Πρόεδρος του κόμματος.

Περιοδεία στην Ήπειρο

Μετά την Καλαμάτα, όπου βρέθηκε και εγκαινίασε γέφυρα την περασμένη εβδομάδα, ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Ήπειρο, συνεχίζοντας τις εξορμήσεις του ανά την Ελλάδα.

Παράλληλα, οι κομματικές συσκέψεις είναι συνεχείς. Τη Δευτέρα συνεδρίασαν οι Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές στο Λεκανοπέδιο Αττικής, με την παρουσία βουλευτών και εκπροσώπων της Κεντρικής Διοίκησης του κόμματος και αναλύθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις και το πλάνο οργάνωσης για τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Μάλιστα, από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, δεν παραλείπουν να τονίζουν πως «σε πνεύμα ομοψυχίας και ενθουσιασμού τα κομματικά στελέχη έδειξαν το δρόμο για την αυτοδύναμη-κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ως τη μόνη εθνική λύση», επιχειρώντας να συσπειρώσουν το εκλογικό σώμα, ενόψει των εκλογών.

Σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς, θα δώσει το «παρών», το απόγευμα, στη Νομαρχιακή Συνέλευση της Α΄ Αθηνών, επιχειρώντας για ακόμη μια φορά να προσεγγίσει τη βάση του κόμματος και να δώσει προεκλογικό χρώμα ενώ το Σαββατοκύριακο, θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες συνεδριάσεις Νομαρχιακών Επιτροπών στην υπόλοιπη χώρα, μέχρι να κλείσει ο κύκλος της προετοιμασίας αυτής –την ερχόμενη Τετάρτη- στη Θεσσαλονίκη.