ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Ρέππας: Πιθανές οι απολύσεις υπαλλήλων με αρνητική αξιολόγηση

Δ. Ρέππας: Πιθανές οι απολύσεις υπαλλήλων με αρνητική αξιολόγηση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που θα λάβουν αρνητική αξιολόγηση άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρέππας στο ρ/σ Flash, το μνημόνιο προβλέπει την αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων μέχρι το 2015. Μέχρι στιγμής, με την εφεδρεία 15.000 υπάλληλοι έχουν ήδη αποχωρήσει, ενώ δεν απέκλεισε απολύσεις υπαλλήλων που θα λάβουν αρνητική αξιολόγηση, παραδεχόμενος ωστόσο ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί και ο συνταγματικός σκόπελος.

Η διαδικασία της αξιολόγησης δομών έχει ήδη ξεκινήσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στη συνέχεια θα αξιολογηθούν οι δομές του υπουργείου Περιβάλλοντος ενώ «μέχρι το τέλος του χρόνου θα γνωρίζουμε όχι πόσες υπηρεσίες έχουμε αλλά και τι επιπέδου είναι αυτές οι υπηρεσίες, πόσο καλές είναι, αν ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες». Μέσα στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να ξεκινήσει και η αξιολόγηση του προσωπικού.

«Το κράτος πρέπει να κοπεί σε τομείς όπου σήμερα η λειτουργία του δεν προσφέρει τίποτα στο κοινωνικό σύνολο και το επιβαρύνει με το λειτουργικό κόστος το οποίο έχει», τόνισε ο κ. Ρέππας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Σήμερα, στο Δημόσιο εργάζονται 640.000 μόνιμοι υπάλληλοι και 80.000 συμβασιούχοι, ενώ στις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ, που εποπτεύονται από το Δημόσιο, εργάζονται 25.000 εργαζόμενοι. Δηλαδή, συνολικά στο Δημόσιο απασχολούνται 745.000-750.000 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 190.000 είναι εκπαιδευτικοί και περίπου 165.000 ένστολοι.

Για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενος στην ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ρέππας κάλεσε τους φίλους του κόμματος να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή.

«Το στοίχημα είναι όλων μας και κυρίως είναι της βάσης του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι στα χέρια της βάσης του, δεν είναι στα χέρια του κ. Βενιζέλου ή των στελεχών του. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν ποτέ, ιδίως οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο κ. Ρέππας.

Πάντως, διατήρησε επιφυλάξεις για το εάν οι δημοσκοπήσεις, που δίνουν στο δικομματισμό πολύ χαμηλά ποσοστά θα επαληθευτούν, καθώς εκτίμησε ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν για να αναδειχθεί κυβέρνηση, που θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη ημέρα.