ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες η μόνη λύση

Κεραμέως εμβολιασμοί
INTIME

«Το εμβόλιο σώζει ζωές και άρα είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιήσουμε το μοναδικό δώρο της επιστήμης», σημείωσε η υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έκρουσε «καμπανάκι κινδύνου», αναφορικά με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Μιλώντας στο MEGA, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «τα τελευταία δεδομένα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους. Πλέον όμως έχουμε ένα μοναδικό όπλο για να καταπολεμήσουμε αυτήν την πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Καλώ όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν».

Αναφερόμενη στην εκπαιδευτική κοινότητα, είπε ότι δάσκαλοι και καθηγητές έχουν εμβολιαστεί ή προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους σε ποσοστό 73%, με την κ. Κεραμέως να κάνει έκκληση και στους φοιτητές να σπεύσουν να εμβολιαστούν προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η νέα εκπαιδευτική χρονιά.

«Πρέπει όλοι να παροτρύνουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Το εμβόλιο σώζει ζωές και άρα είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιήσουμε το μοναδικό δώρο της επιστήμης», σημείωσε η υπουργός Παιδείας.

Διευκρίνισε δε ότι θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν έχει τεθεί, καθώς «είναι από τις πληθυσμιακές ομάδες που έχουν ανταποκριθεί μαζικά στον εμβολιασμό».

Σχετικά την εξαγγελία των 11.700 προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών η Νίκη Κεραμέως είπε: «Έχουμε θέσει σε εφαρμογή μεγάλες αλλαγές στο σχολείο. Ο πιο πολύτιμος πυλώνας όμως είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας. Ξεπεράσαμε τη δέσμευσή μας για 5.000 προσλήψεις, είναι η πιο έμπρακτη απόδειξη της στήριξης του δημόσιου σχολείου».

Και πρόσθεσε ότι οι προσλήψεις θα ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού με πίνακες που έχουν καταρτιστεί βάσει ΑΣΕΠ και οι εκπαιδευτικοί θα είναι στις θέσεις από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι τελικές ημερομηνίες για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δεν έχουν ακόμη ληφθεί, ενώ σήμερα είναι η τελευταία μέρα που οι μαθητές της Γ’ Λυκείου μπορούν να δηλώσουν στην αντίστοιχη ιστοσελίδα το κινητό τους τηλέφωνο, προκειμένου να λάβουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» με 1.797 νέα - 8 θάνατοι και 168 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ