ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Ρέππας: «Νέο κεφάλαιο για το ΠΑΣΟΚ οι εκλογές της Κυριακής»

Δ. Ρέππας: «Νέο κεφάλαιο για το ΠΑΣΟΚ οι εκλογές της Κυριακής»

Νέο κεφάλαιο για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τις εκλογές της Κυριακής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Λαμία, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον και θα έχει πάντα μέλλον, όσο οι επιλογές του είναι ταυτισμένες με το καθήκον του να ανταποκριθεί στα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λαμία, ο κ. Ρέππας συναντήθηκε με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενόψει και των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, την προσεχή Κυριακή.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, οι εσωκομματικές διαδικασίες αποτελούν «ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ που φιλοδοξεί το δικό του νέο κεφάλαιο να είναι ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ιστορία της χώρας».

«Φυσιολογική εξέλιξη ο Βενιζέλος»

Αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε λόγο για «σημαντική διαδρομή» μέσα στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας: «σήμερα μπορεί να πει κανείς ότι η ανάδειξή του στην ηγεσία του Κινήματος αποτελεί μια, κατά κάποιο τρόπο, φυσιολογική εξέλιξη».

Ερωτηθείς για τις διαφορετικές θέσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ρέππας υπογράμμισε ότι «δεν είμαστε φωτοτυπία ο ένας του άλλου» και έθεσε ως ζητούμενο την ένωση των δυνάμεων και τη συγχώνευση των φιλοδοξιών, για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Αναφερόμενος στο σύνθημα «Αρχίζουμε» του Ε. Βενιζέλο, ο υπουργός σημείωσε: «Αρχίζουμε γιατί μπαίνουμε σε ένα νέο κεφάλαιο. Προχωράμε γιατί έχουμε ένα κεκτημένο πίσω μας. Δεν είμαστε από παρθενογένεση. Έχουμε μια ιστορία 40 ετών και είμαστε περήφανοι», προσθέτοντας ότι οι εκλογές της Κυριακής συνιστούν τομή στη συνέχεια.

«Δεν πάμε να βγάλουμε αντιπολίτευση»

Σχολιάζοντας τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι το ζητούμενο στις εκλογές είναι να βγει κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση.