ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «περίμενε» οι αρχηγοί για την ημερομηνία των εκλογών

Στο «περίμενε» οι αρχηγοί για την ημερομηνία των εκλογών

Κάτι λιγότερο από δύο μήνες το πολύ μας χωρίζουν από την ημέρα που θα διεξαχθούν οι κρισιμότερες, ίσως, εθνικές εκλογές από τη Μεταπολίτευση και έπειτα.

Τα δύο – κατά τεκμήριο – μεγάλα κόμματα ανάβουν τις μηχανές τους και είναι έτοιμα για τη μεγάλη αντιπαράθεση, η οποία ενδέχεται να κρίνει ακόμα και την ύπαρξή τους.

Ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος προσπαθεί να τιθασεύσει τους δύο αρχηγούς, αφού εκείνος επιμένει πως δεν μπορεί να ανακοινωθεί η ημερομηνία των εθνικών εκλογών, αν δεν έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν στη νέα δανειακή σύμβαση, την πορεία του οικονομικού προγράμματος με τα νομοθετήματα που τη συνοδεύουν, καθώς και οι υποχρεώσεις τις Ελλάδας που συνδέονται με το PSI.

Ο παραπάνω είναι ένας από τους λόγους που οι εκλογές συζητιέται να γίνουν στις 13 Μαΐου. Ένας άλλος λόγος είναι πως τα δύο μεγάλα κόμματα δεν επιθυμούν οι εκλογές να διεξαχθούν αμέσως μετά την Πρωτομαγιά, υπό το φόβο τυχόν επεισοδίων.

Η Πρωτομαγιά είναι μίας από τις αιτίες που πολλοί υποστηρίζουν πως γι’ αυτό το λόγο πρέπει να γίνουν οι εκλογές 29 Απριλίου. Τα όποια επεισόδια γίνουν θα έχουν μικρή έκταση όταν θα υπάρχει νωπή λαϊκή εντολή.

Όπως και να έχει το αργότερο μέχρι τις αρχές του Απριλίου και συγκεκριμένα μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, αυτές οι απορίες θα έχουν λυθεί, είτε μέσω ανακοίνωσης, είτε οι εξελίξεις θα έχουν επιβάλλει τη χρονική στιγμή.