ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν θα ξαναγίνει πύλη εισόδου για μετανάστες – Δεν θα ξαναζήσουμε το 2015

Μηταράκης για μετανάστες Ελλάδα
Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει «μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική» διεμήνυσε ο Νότης Μηταράκης
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νότης Μηταράκης: Νέο μήνυμα από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για την εφαρμογή μιας δίκαιης αλλά αυστηρής πολιτικής απέναντι στους μετανάστες

Η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει πως «δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να είμαστε η πύλη εισόδου για τους μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να περάσουν στην ΕΕ» διεμήνυσε για άλλη μια φορά ο Νότης Μηταράκης καθώς εντείνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο νέου κύματος μεταναστών και προσφύγων λόγω της κρίσης στο Αφγανιστάν από την επάνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία και την αποχώρηση των δυτικών δυνάμεων από τη χώρα.

«Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε όσα ζήσαμε το 2015» είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει «μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική».

Ερωτηθείς για τη στάση και τον ρόλο της Τουρκίας η οποία στο παρελθόν έχει εργαλιοποιήσει τις μεταναστευτικές ροές ο Νότης Μηταράκης αναγνώρισε ότι η γείτονα χώρα έχει υποστεί μεγάλες μεταναστευτικές πιέσεις και διατύπωσε την θέση ότι η Τουρκία επιβάλλεται να στηριχθεί από την Ε.Ε αλλά η στήριξη αυτή πρέπει να γίνει ανταποδοτικά και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην συγκινείται από αυτό που συμβαίνει στο Αφγανιστάν. Όμως δεν μπορούμε να έχουμε εκατομμύρια ανθρώπους να έρθουν στην ΕΕ μέσω της Ελλάδας» πρόσθεσε ο Νότης Μηταράκης τονίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν προετοιμασμένη για μια πιθανή κρίση στο Αφγανιστάν, που ήρθε πολύ νωρίτερα από ότι όλοι οι διεθνείς αναλυτές περίμεναν.

Ο Νότης Μηταράκης ζήτησε ενιαία αντιμετώπιση και κοινή πολιτική εντός της ΕΕ για το μεταναστευτικό σχολιάζοντας ότι η επιδίωξη των δυτικών κυβερνήσεων να επιτύχουν ένα σταθερό περιβάλλον στο Αφγανιστάν στην πράξη δεν επετεύχθη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βίλια: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο, εκκενώθηκαν οικισμοί και γηροκομείο -Στη «μάχη» το Beriev