ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΣΕΑ: Είμαστε σε εγρήγορση για να σταματήσουμε παράνομους μετανάστες σε ξηρά και θάλασσα

ΚΥΣΕΑ: Είμαστε σε εγρήγορση για να σταματήσουμε παράνομους μετανάστες σε ξηρά και θάλασσα

Η προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συζητήθηκε στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την εγρήγορση των ελληνικών αρχών για την προστασία των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων για την αποτροπή νέου κύματος παράνομων μεταναστών που θα θελήσουν να περάσουν στην Ελλάδα επαναβεβαίωσε το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνεδρίαση η οποία είχε αντικείμενο τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν τονίστηκε ότι προτεραιότητα αποτελεί ο συντονισμός για τον ασφαλή απεγκλωβισμό και την επιστροφή από το Αφγανιστάν προσώπων και των οικογενειών τους που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές δυνάμεις υπό τον συντονισμό του υπουργείου Εξωτερικών το οποίο ήδη ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, τον πρώτο απεγκλωβισμό.

Παράλληλα συζητήθηκε το πώς θα προστατευθούν τα σύνορα και πώς θα αποφευχθεί η νέα ανθρωπιστική κρίση.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

Συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Στη συνεδρίαση έγινε αξιολόγηση των εξελίξεων στο Αφγανιστάν. Προτεραιότητα παραμένει ο συντονισμός για τον ασφαλή απεγκλωβισμό και την επιστροφή από το Αφγανιστάν προσώπων και των οικογενειών τους που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές δυνάμεις. Το συντονισμό όλων των απαιτούμενων ενεργειών πραγματοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών.

Συζητήθηκε ακόμη ο σχεδιασμός τόσο σε ευρωπαϊκό και σε διμερές όσο και σε εθνικό επίπεδο για την ανάγκη προστασίας των συνόρων και την αποφυγή μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτης Κοντολέων, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Ελένη Σουρανή και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Με νέο κυβερνητικό σχήμα ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και ριζικές αλλαγές σε πολλά υπουργεία

Ρoή Ειδήσεων