ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Ποια έκπληξη έκρυβε ως προς το οικονομικό επιτελείο - Η αλλαγή που αιφνιδίασε

Ανασχηματισμός: Ποια έκπληξη έκρυβε ως προς το οικονομικό επιτελείο - Η αλλαγή που αιφνιδίασε
Intime News | ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μια έκπληξη έκρυβε ο ανασχηματισμός σε σχέση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης...

Αυτή αφορούσε στην κατάργηση της θέσης του υφυπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό τομέα Γιώργου Ζαββού.

Ως υφυπουργός Οικονομικών ο Γιώργος Ζαββός υπήρξε πάρα πολύ παραγωγικός. Μεταξύ άλλων κατέθεσε σημαντικά νομοσχέδια όπως αυτό για τον Ηρακλή, τις αλλαγές στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τις αλλαγές στο δίκαιο της κεφαλαιαγοράς, τις αλλαγές στον αναβαλλόμενο φόρο, ενώ είχε ήδη έτοιμα προς κατάθεση νομοσχέδια που αφορούν μεταξύ άλλων στην αναμόρφωση της λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ο Γιώργος Ζαββός ως στέλεχος με μακρά θητεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διασφάλισε σε πολλές περιπτώσεις την τελευταία διετία πως σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα λάμβαναν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο ίδιος ξεχώρισε για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς καθώς ήταν ταχύτατος και αποτελεσματικός.

Για πολλά στελέχη τόσο της τραπεζικής αγοράς όσο και της χρηματιστηριακής αγοράς, η κατάργηση του χαρτοφυλακίου του αποτέλεσε έκπληξη

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Σεισμός στην Κόρινθο: Συνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Κορονοϊός: «Εκτοξεύτηκε» ο δείκτης θετικότητας – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Εκτός «μάχης» βγαίνουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας