ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πέρασε μόνο με κυβερνητικές ψήφους το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων

Βουλή: Πέρασε μόνο με κυβερνητικές ψήφους το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων
ΑΠΕ-ΜΠΕ - Φωτογραφία αρχείου

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή μόνο με κυβερνητικές ψήφους το νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό, που αφορά στο νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων.

Μόνο με τις κυβερνητικές ψήφους πέρασε το νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό που αφορά στο νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 299 βουλευτές, εκ των οποίων 158 ψήφισαν «ναι» και 141 «όχι».

«Η αντιπολίτευση εδώ και τρεις μήνες μας είχε προϊδεάσει για τους νεοφιλελεύθερους δράκους και τις μεγάλες καταστροφές και τα πονηρά σχέδια της κυβέρνησης. Εμείς δεν κάναμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να μείνουμε πιστοί στην προεκλογική μας δέσμευση ότι θα φέρουμε αυτή τη ρύθμιση. Φέρνουμε μία ρύθμιση η οποία ακολουθεί αυτό που γίνεται σε όλα τα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη, φέρνουμε μία ρύθμιση με βάση την οποία λόγω του ατομικού κουμπάρα που εισάγουμε, ο νέος θα έχει έλεγχο πάνω στην σύνταξη του, φέρουμε μια ρύθμιση που καταπολεμά τη φοροδιαφυγή» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης κατά την ομιλία του πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, κάνοντας λόγο για μια «μεταρρύθμιση που έπρεπε να έχει προχωρήσει εδώ και χρόνια», κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «λαϊκισμό».

Επίθεση από Τσίπρα και Γεννηματά

«Σήμερα η Βουλή καλείται να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που συνιστά ύβρη στις σημερινές και τις επόμενες γενιές Ελληνίδων και Ελλήνων», ανάφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για «άλλη μία βαθιά αντικοινωνική πράξη μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού που σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, δεν ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να υλοποιούν ένα πολιτικό σχέδιο εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Λίγο νωρίτερα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά τόνισε κατά την ομιλία της ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί την κατάργηση του αναδιανεμητικού συστήματος στην Κοινωνική Ασφάλιση, ξεκινώντας από τις επικουρικές συντάξεις. Στην πράξη μεταφέρει την ευθύνη σε μια μελλοντική Κυβέρνηση η οποία θα οδηγηθεί σε νέα πολύ μεγάλη μείωση των επικουρικών συντάξεων, μετά από αυτή που επέβαλε ο Νόμος Κατρούγκαλου». Η ίδια κατέθεσε πλαίσιο από 5 άξονες για το Ασφαλιστικό που αφορούν στην ενίσχυση του Πρώτου Πυλώνα Κύριας Ασφάλισης, τη θέσπιση Επαγγελματικών Ταμείων για τις Επικουρικές συντάξεις, τη χορήγηση «νέου τύπου» ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, σε ένα πλέγμα μέτρων για το Δημογραφικό και
σε μέτρα ενίσχυσης της απασχόληση των νέων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινεί το μήνυμα του Διονύση Σαββόπουλου - «Έφυγε ο τελευταίος των μεγάλων»

Μίκης Θεοδωράκης: Ο άνθρωπος που μελοποίησε όλη την Ελλάδα

Όταν οι Beatles τραγούδησαν Μίκη Θεοδωράκη