ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίξει τον εμβολιασμό, αλλά η κυβέρνηση προχωράει σε σκανδαλώδεις κινήσεις

Πολάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίξει τον εμβολιασμό, αλλά η κυβέρνηση προχωράει σε σκανδαλώδεις κινήσεις
Intime News | ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επίθεση στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «μπάζα» την τρίμηνη δυνατότητα που προβλέπει η τροπολογία για σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού φορέα στην υγεία, ενώ ζήτησε να φέρει η κυβέρνηση τα αντισώματα.

«Δεν κάνατε καλό ξεκίνημα στην θητεία σας ως υπ. Υγείας. Με γλυκανάλατες στατιστικές και ήπιες αναφορές επιχειρήσατε να χρυσώσετε το χάπι αλλά δείξατε τις προθέσεις σας. Μιλάμε μετά από 1,5 χρόνο πανδημία και πάνω από 13 χιλ θανάτους με τους 8 χιλ εκτός ΜΕΘ. Πέσατε σε αντίφαση. Είπατε ότι είστε μια χαρά γιατί βγήκαν σε αναστολή λιγότεροι από όσους υπολογίζατε αλλά την ίδια ώρα είπατε ότι αν δεν ψηφιστεί η τροπολογία θα υπάρξει πρόβλημα» είπε ο κ. Πολάκης.

Όπως εξήγησε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίξει τον εμβολιασμό, αλλά η κυβέρνηση προχωράει σε σκανδαλώδεις κινήσεις. «Πέρυσι μοιράσατε δισ. με σκανδαλώδη τρόπο. Οδηγήσαμε πολλά από αυτά στην Δικαιοσύνη. Κάνατε τη Βουλή να λειτουργεί υπό καθεστώς ειδικής ανάγκης και περάσατε τον πτωχευτικό νόμο, κατάργηση 8ωρου και πληρωμής υπερωριών».

Αναφερόμενος στην τροπολογία που έφερε σήμερα το υπουργείο υγείας, ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι η πρόβλεψη δεν είναι προσωρινή. «Σήμερα αυτό που κάνατε δεν είναι προσωρινό. Μόνιμο θα το κάνετε. Βρίσκετε αφορμή την πανδημία για να κάνετε αυτό που θέλατε. Να νοικιάσετε ιδιωτικά ασθενοφόρα για να κάνετε δευτερογενείς διακομιδές. Αλλά και οι 3 μήνες που προβλέπετε είναι αρκετοί για «μπάζα».Αλλάξτε μυαλά στην διαχείριση πανδημίας. Φτιάξτε ΜΕΘ. Δεν μπορεί να σας καταγγέλλει η Αγγελοπούλου για τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ στο Παπανικολάου».

Ο ίδιος ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου να ακούσει τους γιατούς στη ΜΕΘ του Ρεθύμνου και να φέρουν αντισώματα. «Ακούστε τους γιατρούς που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Το ξέρω γιατί έχω στη ΜΕΘ συγγενή μου βαριά από κοροοϊό. Φέρτε χθες τα αντισώματα. Φέρτε τα. Μην τα ποντάρετε όλα στα εμβόλιο. Βγήκε ο Μπουρλά και είπε ότι η νέα μετάλλαξη δεν την πιάνει κανένα εμβόλιο. Πρέπει να γλιτώνουμε κάθε ανθρώπινη ζωή. Φέρτε τα φάρμακα. Μην συνεχίσετε την πολιτική προκατόχων σας» κατέληξε ο κ. Πολακης.

Κορονοϊός: Συναγερμός για τη νέα μετάλλαξη Μ που έφτασε και στην Ελλάδα - Τα πρώτα κρούσματα

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από πλημμυρικά φαινόμενα

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη Θήβα - Τι λέει για το φαινόμενο ο Λέκκας στο Newsbomb.gr