ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μακρά προεκλογική περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ – Οι σκέψεις του Τσίπρα στον δρόμο προς τις κάλπες

Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ εκλογές
Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι η φθορά της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα θα είναι ραγδαία και θα αναγκαστεί να προσφύγει στις κάλπες
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

O Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι σύντομα ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να προσφύγει στις κάλπες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προετοιμάζεται για μια μακρά προεκλογική περίοδο.

Την πεποίθηση πως η κυβέρνηση δεν θα ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία και ότι οι πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες εξαιτίας των επιλογών που έχει κάνει ως σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζουν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που στην ουσία προετοιμάζουν το κόμμα για μία δύσκολη και μακρά προεκλογική περίοδο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και τη Πόπη Τσαπανίδου, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε την άποψη ότι σύντομα ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία. Μάλιστα, προσδιόρισε ως επικρατέστερο χρονικά σημείο την άνοιξη του 2022, υποστηρίζοντας ότι τότε ανοίγει ένα παράθυρο.

Μπορεί η συγκεκριμένη πρόβλεψη να είναι τολμηρή, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα εξαντλήσει τη τετραετία, ωστόσο αποτελεί τη κυρίαρχη άποψη στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών θα μπορούσε να τεθεί στο τραπέζι ακόμα και τους επόμενους μήνες, παρά το γεγονός ότι η πανδημία φροντίζει να κάνει καθημερινά αισθητή τη παρουσία της.

Κοινή συνισταμένη της παραπάνω εκτίμησης, είναι η παραδοχή ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει να φθείρεται. Είτε λιγότερο, όπως παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις, είτε περισσότερο, όπως πιστεύουν στη Κουμουνδούρου, σημασία έχει ότι συμβαίνει. Μάλιστα, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι η φθορά της το επόμενο διάστημα θα είναι ραγδαία υπό τη πίεση της λαϊκής δυσαρέσκειας, καθώς οι πολίτες όχι απλά δεν βλέπουν τις ζωές τους να βελτιώνονται, αλλά αντίθετα χειροτερεύουν. Και όχι εξαιτίας των αντικειμενικών προβλημάτων που παρουσιάζονται από τη πανδημία, αλλά εξαιτίας των πρωτοβουλιών -ή της αδράνειας σε άλλες περιπτώσεις- της κυβέρνησης.

Υπό αυτό το πρίσμα, στη Κουμουνδούρου προετοιμάζονται στη πραγματικότητα για μία μακρά και δύσκολη προεκλογική περίοδο, εκεί όπου ο αντίπαλος που υπερισχύει σε χρήμα και μηχανισμούς επικοινωνίας θα δώσει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία.

Αυτό που από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να αναδείξουν, είναι πως υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, υπάρχει το πολιτικό προσωπικό που μπορεί να την εφαρμόσει, αλλά και οι κοινωνικές δυνάμεις που θα πρέπει να τη στηρίξουν. Αυτός είναι και ο πρώτος στόχος του Αλέξη Τσίπρα, αρχής γενομένης από τη παρουσία του στη ΔΕΘ. Από τη συμπρωτεύουσα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τις πτυχές του σχεδίου του για το σήμερα και το αύριο της χώρας.

Στη κατεύθυνση της ανάδειξης της θετικής τους πρότασης, θα πρέπει να κινηθεί και ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός. Από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη, μέχρι και τα μέλη των τοπικών οργανώσεων. Ως προς αυτό το κομμάτι, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής οργώνουν ήδη την Ελλάδα και συμμετέχουν στις δημόσιες εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι οργανώσεις μελών του κόμματος.

Την ίδια στιγμή, από τη Κουμουνδούρου συνεχίζουν να διατηρούν ζωντανή την υπόθεση της προοδευτικής κυβέρνησης, καθώς σε κάθε τους τοποθέτηση αναφέρουν ότι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και ότι θα αποτελέσει τον κορμό ενός νέου προοδευτικού συνασπισμού εξουσίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Ποιος θα βάλει φρένο; Από τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα μέχρι ηλεκτρικές συσκευές και αυτοκίνητα

Αυτοκτονία στη Ραφήνα: Ο ταλαντούχος ζωγράφος που έγινε μητροκτόνος και αυτόχειρας

Ένοπλες Δυνάμεις: «Μολών Λαβέ» στον Ερντογάν - Έτσι απαντούν στα περί αποστρατικοποίησης νησιών