ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση και Συρίγο - «Ψαρεύουν στα θολά νερά της άκρας δεξιάς»

ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ
Intimenews/Παναγιώτης Τζάμαρος

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οργισμένοι είναι στην Κουμουνδούρου με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη δράση των φασιστικών συμμοριών που δρουν στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα γεγονότα του τελευταίου τριημέρου στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης. Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μιλάει για «ξεκάθαρη κυβερνητική ευθύνη στο ξέσπασμα της ναζιστικής βίας» και για «ψάρεμα ψήφων σε θολά νερά».

Οι δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ ο Άγγελος Συρίγος, που επί της ουσίας κατηγόρησε όσους διαμαρτύρονταν εναντίον των ακροδεξιών επιθέσεων, ως «υποκινητών της βίας» στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, εκλαμβάνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα αδιανόητο «ξέπλυμα» των ναζιστικών ομάδων, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ξεκάθαρο ψηφοθηρικό κίνητρο.

«Σήμερα ο κ. Συρίγος πήγε πιο πέρα. Είπε πως δεν είδε βία από μέσα αλλά έξω από το σχολείο. Δηλαδή από τους μαθητές και τους φοιτητές», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», ο Νίκος Φίλης. Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ορθά, κοφτά ότι «η κυβέρνηση το κάνει γιατί ψαρεύει ψήφους στο βάλτο της ακροδεξιάς» - άποψη που είναι φυσικά καθολική στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όπως και στην περίπτωση Μπογδάνου που δεν έκανε τίποτε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των νηπίων έτσι και τώρα το υπουργείο Παιδείας δεν έκανε τίποτε. Προτίμησε να τηρήσει ίσες αποστάσεις. Οι ακροδεξιές αντιλήψεις αντιμετωπίζονται στο δρόμο από τους δημοκρατικούς πολίτες», κατέληξε ο Ν. Φίλης.

Την «ξεκάθαρη κυβερνητική ευθύνη για την έκρηξη της νεοναζιστικής βίας στο σχολείο στη Σταυρούπολη» και «τον βαθιά ανησυχητικό τρόπο που αντιμετωπίστηκε από την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη», κατήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας και αυτός στο «Κόκκινο».

«Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδυνατούν την ίδια στιγμή να πουν έστω τη λέξη 'νεοναζί'. Στη Σταυρούπολη, όμως, δεν έχουμε γενικά και αόριστα συγκρούσεις ομάδων, έχουμε επιθέσεις νεοναζί, και η ΝΔ δεν μπορεί να ονοματίσει το πρόβλημα. Αυτό δηλώνει και αδυναμία θέλησης να το αντιμετωπίσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος και συμπλήρωσε: «Εξάλλου, δεν έχει ξαναϋπάρξει υπουργός Παιδείας που σε μήνυμα για 28η Οκτωβρίου δεν αναφέρει καν τη λέξη 'φασισμός', και αυτό είναι ενδεικτικό της alt-right ηγεμονίας στην συνολική αφήγηση της ΝΔ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για βιτριόλι: «Έκρηξη« της οικογένειας για την Έφη Κακαράντζουλα - «Σκύλα, μας διέλυσες»

Έφη Κακαράντζουλα σε Ιωάννα: «Εσύ γνωρίζεις γιατί σου έριξα το βιτριόλι»

The Bachelor: «Η Ακρόπολη τι χρώμα είναι; Μένει κανείς εκεί; Έχει παράθυρα;» (video)