ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνάντηση Μητσοτάκη με την Tik Toker Άννα Μπαλάν που δίνει φωνή σε άτομα με προβλήματα όρασης

Μητσοτάκης ΤικΤοκερ Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άννα Μπαλάν
Instagram

O Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την Tik Toker Άννα Μπαλάν με αφορμή την ημέρα του «Λευκού Μπαστουνιού».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με την Tik Toker Άννα Μπαλάν στο Μέγαρο Μαξίμου. Η Άννα Μπαλάν είναι 25χρονη ηθοποιός με καταγωγή από τη Μολδαβία, που ζει μόνιμα στην Ελλάδα και είναι εκ γενετής τυφλή.

Με αφορμή την ημέρα του «Λευκού Μπαστουνιού» -η οποία τιμάται στις 15 Οκτωβρίου- η Άννα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram ο κ. Μητσοτάκης, εμφανίζει αρχικά την Άννα να δέχεται το τηλεφώνημα του πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης ακούγεται να λέει «Άννα καλησπέρα» και αμέσως μετά το βίντεο μεταφέρεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Γεια σου Άννα. Σε κάλεσα σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για την Παγκόσμια Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού και για να μου πεις πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης πιο εύκολη, καλύτερη» λέει στην Άννα Μπαλάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ίδια απαντά ως εξής: «Ας μπούμε κατ’ ευθείαν στο θέμα κύριε πρωθυπουργέ. Θα ήθελα να υπάρχουν περισσότερα φανάρια, όπως αυτά στο Σύνταγμα, με ηχητική αναγγελία του χρόνου, με το πάτημα ενός κουμπιού. Πιστεύω επίσης ότι ένα αυτοκίνητο με τον προσωπικό μου σοφέρ θα με διευκόλυνε πάρα πολύ (σ.σ. γέλια). Πέρα από την πλάκα όμως, η ψηφιακή προσβασιμότητα, δηλαδή οι σελίδες στο ίντερνετ να είναι φτιαγμένες ώστε η πλοήγηση να είναι αδιάλειπτη, είναι επίσης πολύ σημαντική. Και τέλος, να δοθεί μεγαλύτερη σημασία για τον κινητικό προσανατολισμό, και για την απόκτηση σκύλου οδηγού που είναι θεμελιώδη βήματα για τη γρήγορη ανεξαρτητοποίηση ατόμων σαν κι εμένα».

Ο πρωθυπουργός, στη συνέχεια λέει στην Άννα: «Έχω εδώ το πόρισμα για την κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες των ατόμων με οπτική αναπηρία. Την επόμενη εβδομάδα θα σου το στείλω και σε γραφή Μπράιγ και πιστεύω ότι θα απαντηθούν πολλά από τα ερωτήματα που έθεσες σήμερα».

Το βίντεο που ανήρτησε ο πρωθυπουργός στο Instagram

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνίδα blogger έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού - Η σοκαριστική φωτογραφία που ανέβασε

Τραγωδία στην Πάτρα: Πνίγηκε με το φαγητό - Τον εντόπισε νεκρό η γυναίκα του

Βιασμός στη Ρόδο: Ανωμοτί εξέταση του παππού της 8χρονης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας