ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σκανδαλίδης: Χωρίς τον Σαμαρά τυχόν συγκυβέρνηση με ΝΔ

Κ. Σκανδαλίδης: Χωρίς τον Σαμαρά τυχόν συγκυβέρνηση με ΝΔ

Σε τυχόν μετεκλογική συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, ο Α. Σαμαράς δεν θα είναι πρωθυπουργός, υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης.

«Η ενδεχόμενη μετεκλογική συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει πρωθυπουργό τον κ. Αντώνη Σαμαρά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Πάντως, ο κ. Σκανδαλίδης εκτίμησε ότι αν και η πιθανότητα είναι μικρή «το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι το πρώτο κόμμα των εκλογών». Ωστόσο, προσέθεσε, εάν έρθει δεύτερο κόμμα, με πρώτη τη ΝΔ, «τότε σημαίνει ότι θα υπάρχει εντολή του ελληνικού λαού για συγκυβέρνηση κοινής αποδοχής. Αυτό μπορεί να γίνει με προγραμματική σύγκλιση αλλά όχι με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά».

Ερωτηθείς για το πώς θα αποκλειστεί από την ηγεσία της κυβέρνησης ο αρχηγός του πρώτου σε δύναμη κόμματος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτο και αυτοδύναμο κόμμα και δέχθηκε ως πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να γίνει η κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι στην περίπτωση συγκυβέρνησης, πρωθυπουργός θα μπορούσε να είναι είτε πάλι ο Λουκάς Παπαδήμος είτε κάποιος άλλος, διευκρινίζοντας όμως ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να συζητηθεί μετά τις εκλογές.