ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει νέα προοδευτική κυβέρνηση τη Δευτέρα το πρωί

Τσίπρας: Αν δεν σταματήσουμε τον Μητσοτάκη, η χώρα θα βυθιστεί στην ανθρωπιστική κρίση
Ο Αλέξης Τσίπρας
Intime News/Γιάννης Λιάκος

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «μικρό, βαλκάνιο Κουρτς», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει και θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν, δίνοντας, παράλληλα, τις κατευθυντήριες γραμμές της προετοιμασίας του Συνεδρίου του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα είναι «ούτε Συνέδριο χειροκροτητών, ούτε αντιπαράθεσης μηχανισμών».

Για ένα «κρίσιμο και ιστορικό αγώνα», που έχουν μπροστά τους όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Η Ελλάδα θα βυθιστεί στην ανθρωπιστική κρίση και την κοινωνική διάλυση, αν δεν σταματήσουμε το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτή είναι η αλήθεια. Εκεί οδηγεί ο οδοστρωτήρας της πολιτικής τους», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Συνέχισε την επίθεση του σε βάρος της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως «Δεν έχουν άλλοθι τα μνημόνια και τη τρόικα γιατί υλοποιούν τις μνημονιακές πολιτικές και τις ιδεοληψίες της τρόικα, χωρίς μνημόνια και χωρίς τη παρουσία της τρόικα. Τις ίδιες συνταγές που μας βύθισαν στη χρεοκοπία. Αλλά ούτε και η πανδημία αποτελεί άλοθι για το όργιο αυταρχισμού, την επίθεση στους νέους και τη μόνιμη επιχείρηση διχασμού της ελληνικής κοινωνίας».

Μάλιστα, συνέχισε στο ίδιο μήκος την τοποθέτηση του, αναφέροντας πως «Ούτε φυσικά και η κλιματική κρίση, για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, υπό την εποπτεία ενός ανίκανου, ασυντόνιστου και εγκληματικά ανεύθυνου δήθεν επιτελικού κράτους. Γιατί η Δεξιά του κου Μητσοτάκη, συνειδητά στοχεύει σε μια Ελλάδα στην οποία θα ευημερούν ελάχιστοι και θα υποφέρουν οι πολλοί. Καθήκον μας είναι να μην το επιτρέψουμε».

«Νίκη στις εκλογές»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως οι επόμενες εκλογές θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η απλή αναλογική. «Και ο κ. Μητσοτάκης διαβλέποντας ότι σιγά σιγά απομονώνεται και συμμάχους πρόθυμους να του κρατήσουν το χέρι βρίσκει μόνο στο χώρο της ακροδεξιάς, έχει ήδη ξεκινήσει τα παιχνίδια, και τα σενάρια. Προεξοφλεί διπλές κάλπες, περιφρονεί την εκλογική διαδικασία της απλής αναλογικής, προσπαθεί να ποδηγετήσει την αυθεντική λαϊκή βούληση».

«Οι επόμενες εκλογές όπου θα εκφραστεί αυθεντικά η λαϊκή βούληση δε θα είναι άγονες. Γιατί η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή των εκλογών, θα δώσει νέα προοδευτική κυβέρνηση στην υπηρεσία του τόπου και της κοινωνίας, τη Δευτέρα το πρωί. Χωρίς νέες εκλογικές περιπέτειες, χωρίς σενάρια διχασμού και ακυβερνησίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Φαύλο καθεστώς»

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «φαύλο καθεστώς» τη κυβέρνηση Μητσοτάκη, που όπως είπε έχει «ανοίξει πληγές στο σώμα της κοινωνίας», αφού «έχει πετάξει λευκή πετσέτα στην πανδημία», «έχει αφήσει τη μέγγενη της ακρίβειας να πνίξει τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα», «βάζοντας στο σημάδι τον εργαζόμενο κόσμο», «εξαπατώντας τη μεσαία τάξη και κατεδαφίζοντας την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», «διαλύοντας την Παιδεία» και «μετατρέποντας το κράτος σε μαγαζί. Και το Πρωθυπουργικό Γραφείο, Ανώνυμη Εταιρία».

«Μικρός Κουρτς ο Μητσοτάκης»

Όπως ήταν λογικό, αναφέρθηκε διεξοδικά στη πρόταση του κόμματος του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της «Λίστας Πέτσα». Μίλησε για ένα καθεστώς «με ενορχηστρωτή και καθοδηγητή όλων αυτών, τον άριστο γόνο, που αποδείχτηκε όμως ένας φτηνός Βαλκάνιος Κουρτς. Που κρύβει την ανικανότητα και τον αυταρχισμό του πίσω από αγορασμένους κόλακες και υποτακτικούς. Και τρέμει τώρα στην ιδέα της σύστασης εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή με τις ψήφους όλης της αντιπολίτευσης για τη λίστα Πέτσα Παρά ότι θα έχει τη πλειοψηφία στην Επιτροπή».

«Αυτό το φαύλο καθεστώς και μπορεί και πρέπει να ηττηθεί», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Τι να κάνουμε»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ξέρουν πως θα νικήσουν τη Νέα Δημοκρατία. Και όρισε ως αφετηρία της ανατροπής το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θέλουμε, το κάνω αυτό από την αρχή σαφές, να είναι ούτε απλώς κομματική μας υπόθεση. Θέλουμε να γίνει υπόθεση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Θέλουμε οι θέσεις και οι απόψεις μας να φτάσουν στο τελευταίο χωριό, και στην τελευταία γειτονιά», ήταν η κατεύθυνση που έδωσε προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

«Να ξεπεράσουμε την απολυταρχία της προπαγάνδας τους και να φτάσουμε με τις προτάσεις και τις αλήθειες μας στο λαό. Να εμπνεύσουμε και να οργανώσουμε την αντίσταση στο φαύλο καθεστώς, μέσα κι έξω από τη Βουλή. Να χαράξουμε τον οδικό χάρτη που οδηγεί σε κυβέρνηση δημοκρατίας και προόδου. Να δώσουμε στη νεολαία μας χώρο και κίνητρα για να κερδίσει τη δική της μάχη, για τη δική της ζωή. Και μπορούμε, γιατί ήρθε η ώρα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να πάψουν να χάνουν. Ήρθε η ώρα να νικήσουν», είπε κλείνοντας τη τοποθέτηση του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στο Πέραμα: Ένας νεκρός και 7 τραυματίες από την αιματηρή συμπλοκή της ομάδας ΔΙΑΣ με αγνώστους

Γλυκά Νερά: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ζωή του πιλότου- «Είχαμε σχέση με τον Μπάμπη»

Δήμητρα Παπανδρέου: Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυστηρά ακατάλληλος – Το ΚΙΝΑΛ δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ