ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Τα τελευταία της μηνύματα στα social media για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981

Φώφη Γεννηματά
Τα τελευταία μηνύματα της Φώφης Γεννηματά στα social media
INTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Φώφη Γεννηματά: Θλίψη και συγκίνηση σε όλη την Ελλάδα για τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Πριν από μια εβδομάδα η ίδια είχε προχωρήσει σε αναρτήσεις στα social media με αφορμή την επέτειο της πρώτης εκλογής του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση της χώρας.

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας (25.10) νικημένη από τον καρκίνο. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη και συγκίνηση σε όλη τη χώρα, ενώ τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ συντετριμμένα εκφράστηκαν με βαθιά οδύνη για την απώλεια της 56χρονης πολιτικού.

Στις 18 Οκτωβρίου, η Φώφη Γεννηματά είχε προχωρήσει στις τελευταίες αναρτήσεις στα social media. Αυτές είχαν θέμα την επέτειο της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ το 1981.

«Σαν σήμερα ο ελληνικός λαός σφράγισε το Συμβόλαιο με την Αλλαγή και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία, ήταν το σύνθημα της εποχής. Σύνθημα που μέσα του σπαρταρούσε το αίτημα για δημοκρατία, κοινωνική απελευθέρωση, δικαιοσύνη, ισότητα, εθνική περηφάνια.

Στο άκουσμα της μεγάλης νίκης, χιλιάδες ανθρώπων ξεχυθήκαμε στους δρόμους. Οι μνήμες μου είναι νωπές, να κατεβαίνουμε κατά χιλιάδες την Πανεπιστημίου. Ένα ορμητικό ποτάμι νέων με τις σημαίες ψηλά, με τη μέθη της νίκης και τα όνειρά μας για μια Ελλάδα που θα αγκαλιάζει όσους για δεκαετίες ήταν στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο. Με τον ήλιο να φωτίζει κάθε απόκληρο, κάθε μη προνομιούχο, αποκλεισμένο, καταπιεσμένο.

Σαν σήμερα, πριν 40 χρόνια, ο λαός πίστεψε στην Αλλαγή και άλλαξε τη μοίρα του. Η ελπίδα δεν διαψεύστηκε. Το έργο των κυβερνήσεων της Αλλαγής απλώνεται στο σήμερα και μας στήριξε στα δύσκολα. Σήμερα, η ανάγκη για μια νέα Αλλαγή επανέρχεται. Η παράταξη της Αλλαγής είναι εδώ, να πρωταγωνιστήσει ξανά και να δώσει ελπίδα. Με το κεφάλι ψηλά, το βλέμμα στο μέλλον, ενωμένη και δυνατή, όπως αξίζει στην ιστορία της. Για μια μεγάλη Νέα Αλλαγή», είχε γράψει στο Instagram η Φώφη Γεννηματά συνοδεύοντας τις λέξεις της με μια φωτογραφία της ίδιας σε νεαρή ηλικία, μαζί με τον πατέρα της, Γιώργο Γεννηματά και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Σαν σήμερα, πριν 40 χρόνια, ο λαός πίστεψε στην Αλλαγή & άλλαξε τη μοίρα του. Η παράταξη της Αλλαγής είναι εδώ, να πρωταγωνιστήσει ξανά & να δώσει ελπίδα. Με το κεφάλι ψηλά, το βλέμμα στο μέλλον, ενωμένη & δυνατή. Για μια μεγάλη Νέα Αλλαγή», είχε γράψει στο Twitter η Φώφη Γεννηματά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη: Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Φώφη Γεννηματά: LIVE BLOG το αντίο στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Η «άγνωστη» Φώφη Γεννηματά και η κατάρα του καρκίνου που ταλαιπώρησε την οικογένειά της