ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Χρηστίδης: Η Φώφη Γεννηματά ήταν η ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής, της χρωστάω τα πάντα

Χρηστίδης για Φώφη Γεννηματά
Τα λόγια του εκπρόσωπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ για την Φώφη Γεννηματά
Intime News

Με τα θερμότερα λόγια μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, για την Φώφη Γεννηματά, η οποία όπως είπε ήταν ένας άνθρωπος δοτικός που φρόντιζε την παράταξη, τους συνεργάτες και τους φίλους της

Συγκινησιακά φορτισμένος μίλησε για την σημερινή μέρα και για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, λέγοντας πως «είναι πραγματικά μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα και δεν χωρούν πολλά λόγια».

Ο Παύλος Χρηστίδης, είπε για τη Φώφη Γεννηματά πως «είναι ο άνθρωπος, με τον οποίο έζησα τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής μου, και κάθε ημέρα είχαμε τουλάχιστον μια επαφή. Καταλαβαίνετε ότι για όλους, αυτή η αγάπη που εισπράττει η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εγώ θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε τόση αξιοπρέπεια, τόση δύναμη, τόση γλυκύτητα και τόση αποφασιστικότητα και δεν είναι τυχαίο ότι θα μείνει στην ιστορία με το μικρό της όνομα, κάτι που ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο να συμβεί».

Συνεχίζοντας ο κ. Χρηστίδης ανέφερε «της χρωστάω τα πάντα, σε ότι αφορά την πολιτική ζωή, πήρα πάρα πολλά πράγματα», συμπληρώνοντας «η Φώφη Γεννηματά με επέλεξε το 2015, έναν άνθρωπο που δεν έχει οικογενειακή πολιτική παράδοση, επειδή με είχε δει κάπου και από τότε μου είπε ότι με θέλει για εκπρόσωπο».

Δύο μέρες πριν μπει στο νοσοκομείο ήμασταν μαζί στη Ρόδο. Όταν μπήκε στο νοσοκομείο, κάναμε μια συζήτηση μαζί με όλους τους συνεργάτες, η οποία ήταν συγκλονιστική και όλοι πιστεύαμε ότι θα κερδίσει αυτή τη μάχη. Αυτή ήταν η αισιόδοξη και δυνατή Φώφη Γεννηματά, την οποία όλοι ξέραμε».

Φώφη Γεννηματά, η ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής

Ο Παύλος Χρηστίδης πρόσθεσε ότι «ήταν η ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής, ένας άνθρωπος πολύ δοτικός που φρόντιζε την παράταξη, τα μέλη, τους φίλους, περισσότερο από ότι φρόντιζε τον εαυτό της. Αυτό ήταν μια στάση ζωής και μια πολιτική στάση. Ήταν ο τρόπος που μας έμαθε να κοιτάμε τα πράγματα.

Με αυτήν την έννοια, νομίζω ότι η Φώφη Γεννηματά πρέπει να μνημονεύεται και για τη σπουδαία προσωπικότητα που είχε, όλο αυτό το χαμόγελο, το οποίο είναι ανεξίτηλο στις καρδιές και στα μάτια μας μπροστά αλλά νομίζω ότι πρέπει να μνημονεύεται και για την αξιοσύνη της ως πολιτικός.

Κατάφερε, σε έναν χώρο στον οποίο ελάχιστοι είχαν δώσει προοπτική, να την ξαναδώσει μαζί με δύναμη και ενότητα και ανανέωση και δυναμική. Αυτό είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη που θα μπορούσε να αφήσει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Με τρεις σημαίες καλυμμένο το φέρετρο με τη σορό για το λαϊκό προσκύνημα

Πολεμικό Ναυτικό: Άνοιξαν πυρ πλοία και υποβρύχια – Μήνυμα ετοιμότητα στον Ερντογάν

Πρόωρη σύνταξη έως και 9 χρόνια νωρίτερα για μητέρες ανήλικων τέκνων

Ρoή Ειδήσεων