ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα θέλει την εφαρμογή του νόμου»

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα θέλει την εφαρμογή του νόμου»

«Από την αρχή ήμουν στην πρώτη γραμμή για την ψήφιση του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση που ψηφίστηκε από το 4/5 της Βουλής, για πρώτη φορά και με τόσο ευρεία συναίνεση. Για να αλλάξουν τα Πανεπιστήμια και να τελειώσει το καθεστώς της ανομίας και των πελατειακών σχέσεων», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Η μεγάλη πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας θέλει να εφαρμόσει τον νόμο. Βεβαίως για κάθε νόμο που εφαρμόζεται μπορεί στο μέλλον να γίνουν βελτιώσεις, εκεί που θα παρουσιαστούν προβλήματα, αλλά θα πρέπει πρώτα να εφαρμοστεί», πρόσθεσε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΙ.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν γνώριζε για τις αλλαγές που εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας κ. Μπανιώτης, απάντησε: «Είχα ενημερωθεί από τον Ειδικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Παπάζογλου, ότι θα συγκροτηθεί μια ομάδα έργου με σκοπό την εφαρμογή του νόμου, χωρίς να γνωρίζω τα πρόσωπα που θα την αποτελούσαν. Δεν μπορεί όμως αυτή η ομάδα να αποτελείται μόνο από ανθρώπους που είναι πολέμιοι του νόμου. Το ζήτημα όμως δεν είναι η ομάδα έργου αλλά η εφαρμογή του νόμου. Και ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να πάρουν το 50% του προϋπολογισμού βάση των δωδεκατημορίων μέχρι τον Ιούνιο, κάτι που είναι καθόλα νόμιμο».