ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπηλιωτόπουλος: Τα χθεσινά επεισόδια τραυμάτισαν τη Δημοκρατία

Σπηλιωτόπουλος: Τα χθεσινά επεισόδια τραυμάτισαν τη Δημοκρατία

«Δεν πρέπει να χτυπάμε την μπουνιά στον τοίχο γιατί εκείνο που ματώνει κάθε φορά είναι η Δημοκρατία», σχολίασε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με αφορμή τα επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη.

Ο Βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, τόνισε:

«Σε μια προεκλογική περίοδο δεν μπορεί η Παιδεία να μετατρέπεται σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Πετύχαμε κάτι πολύ σημαντικό. Ψηφίστηκε ένας νόμος με τις όποιες ατέλειες από ισχυρότατη πλειοψηφία της Βουλής. Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί».

Αναφέρθηκε και στα πρόσφατα επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη τονίζοντας πως «πρέπει να αναζητούμε κάθε φορά τρόπους να συνθέτουμε. Δεν πρέπει να χτυπάμε την μπουνιά στον τοίχο γιατί εκείνο που ματώνει κάθε φορά είναι η Δημοκρατία. Και το είδαμε και χτες. Το Πανεπιστημιακό άσυλο έχει καταργηθεί. Εγώ να δεχτώ ότι οι Πρυτανικές αρχές της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου εγκαίρως ειδοποίησαν για τα επεισόδια την αστυνομία. Η δική μου πληροφόρηση είναι ότι όντως ειδοποίησαν εγκαίρως. Άρα ποιος έχει την ευθύνη;».

«Καλώ δημοσίως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη , τον κύριο Χρυσοχοϊδη να ζητήσει έλεγχο για να δούμε ποιος ευθύνεται και αν όντως είχε ενημερωθεί η αστυνομία εγκαίρως έπρεπε να είχαμε άμεση παρέμβαση της. Υπάρχει ολιγωρία; Υπάρχει ευθύνη; Να δούμε επιτέλους πού βρίσκεται αυτή η ευθύνη. Δεν μπορεί ο νόμος που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο να υπάρχει και να μην εφαρμόζεται. Πώς μπήκαν αυτοί οι κύριοι ανενόχλητοι», πρόσθεσε.