ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Απάντηση στον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή δήλωση του, με την οποία πρότεινε η δόση του δανείου να μην υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη.

«Περισσότερα από 800.000 δάνεια», έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις για την καταβολή μειωμένων δόσεων, αναφέρεται σε σχόλιο της Ιπποκράτους.

«Χαιρόμαστε, γιατί με καθυστέρηση πολλών εβδομάδων, η ΝΔ δια του αρμοδίου εκπροσώπου της, έρχεται να στηρίξει αυτά που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως υπουργός Οικονομικών, κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει στη Βουλή.

Παρέλειψε, βεβαίως, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της ΝΔ να αναφερθεί στο γεγονός ότι ήδη, το ζήτημα έχει ρυθμιστεί νομοθετικά για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που μείωσε δραστικά τη μηνιαία επιβάρυνση των δικών του οφειλετών προς διευκόλυνσή τους», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Στις τράπεζες, όπου δεν είναι εφικτή μία νομοθετική παρέμβαση, το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί διαρκώς το ζήτημα, σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου να διευθετούνται και να επαναδιευθετούνται τα δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, ώστε πράγματι, το μηνιαίο κόστος εξυπηρέτησης, να εναρμονίζεται με το μηνιαίο εισόδημα του οφειλέτη. Και προς την κατεύθυνση αυτή, έχουν διευθετηθεί μέχρι τώρα, περισσότερα από 800.000 δάνεια, με στόχο αυτό να συνεχιστεί και να επεκταθεί», καταλήγει το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ.